• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

aktarma

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
iyi günler ekdeki dosyda aylardan yıllık sayfasına veri aktarıyor ancak aynı veriyi tekrak aktarıyor aynı olanı tekrar aktarmasa o aydan yeni varsa aktarsa

KOD BİRAZDA YAVAŞ ÇALIŞIYOR GİBİ AYNI İŞLEMİ DAHA HIZLI YAPAN KOD DAHA İYİ OLUR

Ekli dosyalar

iyi günler ekdeki dosyda aylardan yıllık sayfasına veri aktarıyor ancak aynı veriyi tekrak aktarıyor aynı olanı tekrar aktarmasa o aydan yeni varsa aktarsa

Dosyanızı 2003 formatında eklerseniz daha iyi olur.:cool:

2003 formatınd aekledim ilginiz için teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Hangi ayni veriyi tekrar aktarıyor.
İlgili aya ait sayfadanmı mükererer aktarılmayacak, yoksa aktarılan veri ana sayfada varsamı aktarılmayacak.
Sorunuzu sorarken konuyu sizin bildiğiniz gibi bilmediğini düşünerek sorunuz.:cool:

Hangi ayni veriyi tekrar aktarıyor. (yıllık sayfasındaki veriyi alt satıra)

İlgili aya ait sayfadanmı mükererer aktarılmayacak, yoksa aktarılan veri ana sayfada varsamı aktarılmayacak. (diyelimki oacak ayında 1. ve 2. satırdaki veriyi yıllık sayfasına aktardık sonra ocak ayına 3. ve 4. satıra veri yazdık ve tekrar aktar deyince önceki aktarmış olduğu 1. ve 2. satırın devamına 3.ve4. satırı aktarıp ocaktaki gibi 4 satır olması ve sonra devamına şubat gibi devam etmesi)

Hangi ayni veriyi tekrar aktarıyor. (yıllık sayfasındaki veriyi alt satıra)

İlgili aya ait sayfadanmı mükererer aktarılmayacak, yoksa aktarılan veri ana sayfada varsamı aktarılmayacak. (diyelimki oacak ayında 1. ve 2. satırdaki veriyi yıllık sayfasına aktardık sonra ocak ayına 3. ve 4. satıra veri yazdık ve tekrar aktar deyince önceki aktarmış olduğu 1. ve 2. satırın devamına 3.ve4. satırı aktarıp ocaktaki gibi 4 satır olması ve sonra devamına şubat gibi devam etmesi)
Söylediklerinizden bir şey anlamdım.
Yolladığınız örnek dosyada bunu gösterin.
4-5 satır elle aktarın aktarılacak sayfaya .
Bunlar aktarıldı ,bunlarda aktarılmadı diye açıklama ekleyin.:cool:

efendim aslın çok kolay gibi ancak niye anlatamadım bilmiyorum
diyelimki ocak ve şubat ayına 2 satırlık veri yazdık ve aktar dedik yıllık sayfasına aktardık sonra ocak ve şubat ayına ilave veri yazdık ve tekrar aktar dediğimiz zaman yıllık sayfasındaki daha önceki aktarılmış olan verinin yani ocak ayından iki satır veri aktarmıştı o iki satırın devamına ocaktaki ilaveleri aktarıp sonrada şubatı aktarması kısaca ocak ve şubat verilerini olduğu gibi üstte ocak altta şubat ayı gibi birleştirmek

dosya ekledim yani yeni aklıma geldi şöyle bir cümle kursam yanlışmı anlatmış olurum bilmiyorum eski aktardığını aktarmasa veya eskisini silip yeniden aktarması gibi

Ekli dosyalar

iyi günler excel hocalarım bana yardımcı olacak yokmu

Merhaba Sayın mustafakoza!! başka bir başlık altında "Sayın halit3" uzmanım tarafından hazırlanan ve Son hali "Sayın Evren Bey'in" kıymetli emeği olan "Değişikliklerin Kaydedilmesi " konu başlığı altındaki dosyayı bir inceleyin,istediklerinizin bir kısmı ile örtüştüğünü düşünüyorum.Her iki uzmanıma da saygılar.kolay gelsin

ilginiz için teşekkür ederim ancak ordaki aktarmada daha önceki aktardığını tekrar aktarıyor işte buda mükerrer bilgi olmuş oluyor ben mükerrer istemiyorum sorun bu

iyi günler derdimi anlatabilmek için bir örnek daha vereyim formülle ocakc6 yı yıllık c6 ya d6 yı d6 ya gibi formülle yapılır ancak bunun sıkıntıları var ancak ocak ayına kaç satır şubata kaç satır olacağını bilemiyorsun o ayalra nekadar veri girileceği belli değil satırları sabitlesen satır çoğalıyor ve formül dosyayı yavaşlatıyor bunları önlemek için hangi aydan kaç satır veri yazılmışsa ocakdan başlayarak yıllık sayfasına aktarması yani büütn verileri bir sayfaya biirktirmiş oluyoruz bunu yapmaya çalışyorum

iyi günler herkese konum anlaşılmadımı acaba yardımcı olan yokmu
şu şekilde özetlesek yıllık sayfasına önceki aktarılanı silip yeniden aktarsa bu olabilir

Geri