• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Aktardıktan sonra silsin

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayfa1 de yazılı kişilerden sayfa2 de isim seçip ve tarihleri değiştirdikten sonra Deftere Kaydet butonuna tıkladığımda isim, başlama tarihi,bitiş tarihi,günü Defter sayfasına aktarılsın ve sayfa2 deki İsim,başlama ve bitiş ile günü silinip ikinci,üçüncü, beşinci isim ve tarihlerin seçilmesine hücreler boş ve hazır olsun

Ekli dosyalar

adsoftbey ilgilendiğin için çok teşekkür ederim cevap tam istediğim şekilde değil nedeni ise benden kaynaklı galiba ikinci ve üçüncü şahısların isimlerini seçince defter sayfasına alt alta kaydetsin ve bir önceki tarihide silsin istiyorum yani yeni tarih girip diğer şahısı kaydedebileyim teşekkürler

Merhaba,

Kod ve dosyayı inceleyiniz.
Kod:
Sub Aktar()

Dim SatNo   As Long
    Dim Adet    As Integer
    Dim sd      As Worksheet

Set sd = Sheets("DEFTER")

If Not Application.WorksheetFunction.Count(Range("B3:D2")) = 3 Then
        MsgBox "Bilgileri Tam Doldurunuz"
        Exit Sub
    End If
    SatNo = sd.Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1

sd.Cells(SatNo, "A") = [B3]
    sd.Cells(SatNo, "B") = [C3]
    sd.Cells(SatNo, "C") = [D3]
    sd.Cells(SatNo, "D") = [E3]

MsgBox "DEFTER SAYFASINA AKTARILDI..."
    Range("B3:D3").ClearContents
    [B3].Select

End Sub

Ekli dosyalar

Necdet bey ilgilendiğin için teşekkür ederim cevap tam olmadı galiba ben soruyu iyi anlatamadım sayfa ikideki bilgileri aktar dediğimde tüm bilgilerin tamamı Defter sayfasına yazsın ve başka şahıs seçtiğimde de alt alta kayıt etsin istiyorum teşekkürler

Necdet bey 6. satırdaki Thenden önceki 3 rakamını 2 yapıncası istediğim gibi oldu ama başka bir sorun çıktı siz Sayfa2 deki veri doğrulamayı =Sayfa1!B6:B10 şeklinde yapmışsınız güzel olmuş ama ben veri doğrulamaya =Sayfa1!B6:B11 veya 12 gibi rakamlar yazdığımda veri doğrulama hata veriyor

Necdet bey ilgilendiğin için teşekkür ederim cevap tam olmadı galiba ben soruyu iyi anlatamadım sayfa ikideki bilgileri aktar dediğimde tüm bilgilerin tamamı Defter sayfasına yazsın ve başka şahıs seçtiğimde de alt alta kayıt etsin istiyorum teşekkürler

Sayfa2 deki "Tüm Bilgilerden" kastınız nedir?, Tek bir satır yazmışsınız burdan çıkan sonuç tek bir satır diye düşündüm. Çok satır varsa döngüyle aktarmak gerek ki bunu da eleştirinizde pek açık söylemişsiniz.

Necdet bey 6. satırdaki Thenden önceki 3 rakamını 2 yapıncası istediğim gibi oldu ama başka bir sorun çıktı siz Sayfa2 deki veri doğrulamayı =Sayfa1!B6:B10 şeklinde yapmışsınız güzel olmuş ama ben veri doğrulamaya =Sayfa1!B6:B11 veya 12 gibi rakamlar yazdığımda veri doğrulama hata veriyor

3 diye karşılaştırmamın nedeni Adı, başlangıç ve bitiş tarihlerinin hepsinin dolu olması içindi, siz bunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Nitekim 2 yapınca dediğinize göre verilerden biri boş olabilir anlamı çıkıyor.

Veri Doğrulamada "AD TANIMI" yapıldı, dolayısıyla yeni satır eklendiğinde sorun olmayacaktır.

Ad Tanımındaki Formül :

Kod:
=KAYDIR(Sayfa1!$B$6;0;0;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Sayfa1!$B:$B)-1;1)

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bunun için hazırlanmış test edilmiş doğru bir çözüm var. fiyatları excele aktarıyor. güncellemeden sonra direk logo ya tekrar aktarıyor. Excelden logoya aktarsanız bile dataları bozma ihtimaliniz var.
İhtiyacı olanların bir iletişime gecerek görüşmesini tavsiye ederim. Link www.artilogo.net

Geri