• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

AGİ Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Arkadaşlar C5 hücresindeki formülü kullanarak hesaplamasını yaptığım AGİ' deki yaşadığım problem, çocuk sayısı 6 ve yukarısı olduğunda hesaplama yapmıyor. Sizden çocuk sayısı 5 ve yukarısı olduğunda hesaplamayı yapabilecek şekilde C5 hücresindeki formülü revize etme hususunda yadım rica ediyorum.

Ekli dosyalar

.

Tabloda aşağıdaki değişiklikleri yapın.

EŞİ ÇALIŞMIYOR =>5 ÇOCUK

EŞİ ÇALIŞIYOR =>5 ÇOCUK

.

İdris Bey ilginiz için çok teşekkürler. Tabloda 5 çocuk var. Sorun 5 ten büyüklerde.

İdris Bey başkaca tavsiye edebileceğiniz yollar da olabilir.

Necdet Bey ilginize teşekkür ederim. İdris Bey'in cevabını inceledim. Fakat benim istediğim her seferinde liste oluşturmaktansa çocuk sayısı 5 ve yukarısı olduğunda hesaplamayı yapabilecek şekilde formülü revize etmek istiyorum.

Her ne kadar gördüğüm en garip Asgari Geçim indirimi sistemi olsa da aşağıdaki formülü deneyiniz:

Kod:
=EĞER(B5="";"";EĞER(EĞERSAY($F$2:$F$14;B5)>0;DÜŞEYARA(B5;$F$2:$G$14;2;0);EĞER(SOLDAN(B5;3)="Eşi";EĞER(ARA(9,99999999999999E+307;--SAĞDAN(YERİNEKOY(B5;" ÇOCUK";"");SATIR($1:$1005)))>=5;EĞER(SOLDAN(F5;14)="Eşi çalışmıyor";$G$9;$G$14);"Hata"))))

Yalnız sizin formülünüzde güne göre bir düzenleme yapmışsınız. Bildiğim kadarıyla Asgari Geçim İndiriminde gün hesabı yapılmıyor.

Yusuf bey çok teşekkürler.

Geri