merhabalar
B sütunum 2. hücreden itibaren adres verisi girdiğim yerdir
Adres verisinin içinde il veriside yazar.
C hücresinede ben o adres hangi ile aitse manuel il girişi yapıyorum
Şunu istiyorum
B sütunundaki hücredeki veri içerisindeki il verisini C ye yazsın
Yani
B2,B3,B4 ..... alt alta adres verisi giriyor olayım. verilerde örnek olarak aşağıdaki gibi olsun
B2 --> jdhfksjhdf mah. ksdjfklsdj sok. no:1 ankara
B3 --> fbdfgdfg mah. dfgdfg sok. no:5 antalya
B4 --> dfvdfvdsv mah. thrt sok. no:12 istanbul
ben yukarıdaki adres verisini girip entera basınca bir alt satıra inince işte B2 deki ankarayı görünce C2 ye "Ankara- 06" yazsın
B3 verisini girdiğimde "antalya" veya "Antalya" veya "ANTALYA" büyük küçük harf ayırt etmeksizin görünce C3 e "Antalya- 07" yazsın
B4 teki adres verisinde "istanbul" veya "İstanbul" veya "İSTANBUL" u görünce C4 e "İstanbul- 34" yazsın
Eğer adres verisinde 81 ilden herhangi birisi yoksa C sütunundaki karşılığındaki hücreye birşey yazmayıp boş geçebilir.
Konu hususunda bilgi ve yardımlarınızı rica ederim
B sütunum 2. hücreden itibaren adres verisi girdiğim yerdir
Adres verisinin içinde il veriside yazar.
C hücresinede ben o adres hangi ile aitse manuel il girişi yapıyorum
Şunu istiyorum
B sütunundaki hücredeki veri içerisindeki il verisini C ye yazsın
Yani
B2,B3,B4 ..... alt alta adres verisi giriyor olayım. verilerde örnek olarak aşağıdaki gibi olsun
B2 --> jdhfksjhdf mah. ksdjfklsdj sok. no:1 ankara
B3 --> fbdfgdfg mah. dfgdfg sok. no:5 antalya
B4 --> dfvdfvdsv mah. thrt sok. no:12 istanbul
ben yukarıdaki adres verisini girip entera basınca bir alt satıra inince işte B2 deki ankarayı görünce C2 ye "Ankara- 06" yazsın
B3 verisini girdiğimde "antalya" veya "Antalya" veya "ANTALYA" büyük küçük harf ayırt etmeksizin görünce C3 e "Antalya- 07" yazsın
B4 teki adres verisinde "istanbul" veya "İstanbul" veya "İSTANBUL" u görünce C4 e "İstanbul- 34" yazsın
Eğer adres verisinde 81 ilden herhangi birisi yoksa C sütunundaki karşılığındaki hücreye birşey yazmayıp boş geçebilir.
Konu hususunda bilgi ve yardımlarınızı rica ederim