• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Adres mektup birleştirme

Excel Vers. ve Dili
Ofiice 2003 Türkçe
Muhterem arkadaşlar
Excel'de yaptığım veri tabanındaki verileri, adres mektup birleştirme yolu ile Word'de yazdırıyorum. Fakat tarihlerde şöyle bir sorun ile karşılaşıyorum;
Excel'deki veri tabanında (hücreyi bçimlendirerek) tarihi örneğin 03.08.2007 olarak girdiğim halde, adres mektup birleştirme sonucu word belgesinde,
taih 08.03.2007 olarak görüntüleniyor. Yani başta gün olacağı yerde, ay ın rakamı geliyor. Bu sorunuma bir çare önerebilirseniz memnun olurum
Sagılarımla
Ramazan Demir

ALT+F9 tuşlarına aynı anda basarak veya alan üzerinde sağ klik yaparak Toogle Field Codes’a / Alan Kodları Arasında Geçiş Yapa'a girerek, alan yerlerine \ ‘tan sonra ilgili formatı yazmak gerekir. Yani aşağı şekilde olması lazım:

{MERGEFIELD"TARİH" \@DD.MM.yyyy}

..

Muhterem arkadaşlar
Excel'de yaptığım veri tabanındaki verileri, adres mektup birleştirme yolu ile Word'de yazdırıyorum. Fakat tarihlerde şöyle bir sorun ile karşılaşıyorum;
Excel'deki veri tabanında (hücreyi bçimlendirerek) tarihi örneğin 03.08.2007 olarak girdiğim halde, adres mektup birleştirme sonucu word belgesinde,
taih 08.03.2007 olarak görüntüleniyor. Yani başta gün olacağı yerde, ay ın rakamı geliyor. Bu sorunuma bir çare önerebilirseniz memnun olurum
Sagılarımla
Ramazan Demir

Bu sorunu ben de yaşıyorum Yalnız benimki biraz farklı;490 satır boyunca tarih yukarıdaki sorun yok(vardı ama bu format \@DD.MM.yyyy işi çözmüştü)ancak 491. satırdan itibaren aynı sorun karşıma çıkıyor bu kez format da işi çözmedi ne yapmam lazım acaba.

Geri