• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Adres Girme

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar merhaba,

Ekte koyduğum excel dosyasında il ve ilçe dataları her bir sheet'te bulunmaktadır. Burada iller karşısında il ID bulunmakta olup, buradan girilen bir ilin ID'sine göre de ilçeler bulunmaktadır.

Makro düzeyini çok iyi bilmediğim için birleşik kutu ile illeri girdirtebiliyorum. Daha sonra düşey ara il ID kısmını ilçe sheet'i içindeki sarı renkli hücreye getirtebiliyorum.

Esas istediğim kullanıcı ili girdikten sonra il ID ile ilçe sheet'i içinde sadece ona denk gelen ilçeleri süzmesi ve bu sayede birleşik kutu sadece o ile ait ilçeleri gösterebilsin.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar merhaba,

Ekte koyduğum excel dosyasında il ve ilçe dataları her bir sheet'te bulunmaktadır. Burada iller karşısında il ID bulunmakta olup, buradan girilen bir ilin ID'sine göre de ilçeler bulunmaktadır.

Makro düzeyini çok iyi bilmediğim için birleşik kutu ile illeri girdirtebiliyorum. Daha sonra düşey ara il ID kısmını ilçe sheet'i içindeki sarı renkli hücreye getirtebiliyorum.

Esas istediğim kullanıcı ili girdikten sonra il ID ile ilçe sheet'i içinde sadece ona denk gelen ilçeleri süzmesi ve bu sayede birleşik kutu sadece o ile ait ilçeleri gösterebilsin.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba
Eki inceler misiniz_?
Ben Açılır Kutu ile değil Combobox ile yaptım.
Combobox1 için bir buton yaptım tüm listeyi combobox'a alıyor. Combobox2 için ise combobox1'den seçim yapmanız yeterli

Ekli dosyalar

İhsan Bey,

Örneğiniz için teşekkür ederim ancak formül tam çalışmıyor. Çünkü seçtiğim ilin ilçeleri gelmiyor. Ayrıca benim istediğim ana makro veya formül ise bir sutuna atatığım bir sayıya göre ilçe sheet'ine filtre atayacak bir formülüzasyondur.

Teşekkür ederim.

Merhaba
Kusura bakmayın ama siz açılır kutudan seçtiğiniz il koduna göre İlçeleri diğer açılır kutuda görünsün değil miydi_?
Ben öyle anlamıştım biraz daha açık anlatırsanız belki yardımcı olabilirim.

Geri