Adres defteri hazırlamalıyım

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
arkadaşlar excel konusunda son derece acemiyim.karıştırdım aradım fakat bulamadım.şimdi sorun şu.adres defteri yapmak istiyorum.açılır menülü olacak ve menüden hangisini seçersen yanına ona özel olan mahallelerin gelecegi bir açılır menü daha gelecek.hangi mahalleye tıklarsam ona özel olan açalır menülü sokaklar gelecek ve böyle devam edecek.alt alta istedigim kadar adres ekleyebilecegim va yazıcıdan çıktı alabilecegim.birde ekranı temizle butonu olacak bunu nasıl yapabilirim ipucu verebilirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
arkadaşlar excel konusunda son derece acemiyim.karıştırdım aradım fakat bulamadım.şimdi sorun şu.adres defteri yapmak istiyorum.açılır menülü olacak ve menüden hangisini seçersen yanına ona özel olan mahallelerin gelecegi bir açılır menü daha gelecek.hangi mahalleye tıklarsam ona özel olan açalır menülü sokaklar gelecek ve böyle devam edecek.alt alta istedigim kadar adres ekleyebilecegim va yazıcıdan çıktı alabilecegim.birde ekranı temizle butonu olacak bunu nasıl yapabilirim ipucu verebilirmisiniz.
Aşağıdaki örneğe bakar mısın ?
ComboBox

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Dosyanı ekler misin ?
adresler ektedir. tam olarak yapmak istedigim telefonla arayan müşterilerimizin adreslerini yazmak ve alt alta oluşan listeyi yazıcıdan hızlı bir şekilde çıktı almak.adresleri her seferinde yamak zor oluyor. o yüzden combobox ile seçmeli olması kolay olur. mesela combobox1 de bagcılar esenler olacak combobox2 de esekler seçmişsek esenlerin mahalleleri falan olucak ve bu nlarda istedigim bir yere kopyalamacak ve oradan çıktı alabilecegim.yardım edersen sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Dosyaya bakıp fikir belirtir misin ?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
panel tam istedigim gibi olmuş emeklerin için çok saol.bir kaç eklenti daha isteyebilirmiyim.en başta mesela b.paşa yı seçtigimde oranın mahalleleri çıkabilirmi yanındada seçtigimiz mahallenin sokakları olabilirmi.karışık olmasın diye söylüyorum.birde sana zahmet formu temizleme butonu olabilirmi.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
en başta mesela b.paşa yı seçtigimde oranın mahalleleri çıkabilirmi yanındada seçtigimiz mahallenin sokakları olabilirmi.
Olabilir aslında.Ama ömcelikle İlçede olan Mahhalleri ve o mahallede olan sokakları tablolamak lazım.Bununla ilgileneceğim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
hocam çok teşekkür ederim ilgilendigin için.ben ekte genede ne yapmak istedigimi anlatmaya çalıştım bakarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
ozgretmen hocam size gerçekten çok teşekkür ederim. Tam istedigim gibi olmuş. Elleriniz dert görmesin inşallah.