• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Adres Bölmek

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Arkadaşlar merhaba;

Ekteki tablodaki gibi A sütununda bulunan adresleri, B ve C sütunlarına bölmek istiyorum. A Sütunundaki adres sayısı 2000 dir. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 02.xlsx
    02.xlsx
    7.9 KB · Görüntüleme: 11
C1 Hücresine kopyalayınız.Yeterinçe aşağı doğru çoğaltınız.
Kod:
=SOLDAN($A1;BUL("|";YERİNEKOY($A1;"\";"|";UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY($A1;"\";"")))))
D1 Hücresine kopyalayınız.Yeterinçe aşağı doğru çoğaltınız.
Kod:
=SAĞDAN($A1;UZUNLUK($A1)-UZUNLUK($C1))

Kod:
=SOLDAN($A1;BUL("|";YERİNEKOY($A1;"\";"|";UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY($A1;"\";"")))))
Kod:

ÇÖZÜLDÜ, Çok Teşekkür Ederim. :)

Kod:
Kod:

@çıtır hocam ben bu sitede sorulan sorulara verilen cevapları takip ederek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Öğrenmek için sormak istediğim bir şey var. Arkadaşın sorusu için şöyle bir formül yazmıştım bu formülde hata, eksik vs var mı ?

C1 hücresine
Kod:
=PARÇAAL(A1;1;UZUNLUK(A1)-5)

D1 hücresine
Kod:
=SAĞDAN(A1;5)

Sayın recepkull;
Verilen örneğe göre bir hata yok;Yalnız formülünüzde şöyle bir sorun var: 1.doc ,1000.doc olduğunda :1. Formül sonuçu D:\Hukuk\belgeler\100 olaçak
2.Formül sonuçu 0.doc şeklinde olaçak.Bu da sanırım istenileni karşılamıyor.

Anladım hocam ben formülü sağdan ve soldan 5 karakter baz alarak yazmıştım ama sizin dediğiniz gibi karakter sayısı artınca formül hatalı sonuç verecektir. Teşekkür ederim @çıtır hocam.

Anladım hocam ben formülü sağdan ve soldan 5 karakter baz alarak yazmıştım ama sizin dediğiniz gibi karakter sayısı artınca formül hatalı sonuç verecektir. Teşekkür ederim @çıtır hocam.
Rica ederim.Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim.

Geri