Adat vade farkı hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2007 TÜRKCE
Öncelikle Tüm Herkese Merhabalar Excel de bugune kadar 4-5 işlem dışında bişey yapmadım şimdi bazı şeyleri aşmaya karar verdim mesleğim de muhasebe
forum da daha önceden paylaşılan dosyaları mantık olarak geliştirebiliyorum ama
işlem olarak excel i çok iyi bilmediğim için kalıyorum ek teki dosya da işlem hatası varmı diye bir soru sormak istiyorum ilgilenen kardeşlerime şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim

Ekli dosyalar

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Hazırladığım dosyada hata var mı diye soru yöneltirseniz, sizi tatmin edecek bir cevap alamazsınız.
Çünki yazdığınız formüllerin nasıl çalışması gerektiğini, dosyanızın püf noktalarını siz biliyorsunuz. Bir başkasının aklınızdan geçenleri anlaması mümkün değildir.
Kolay gelsin..

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Öncelikle Tüm Herkese Merhabalar Excel de bugune kadar 4-5 işlem dışında bişey yapmadım şimdi bazı şeyleri aşmaya karar verdim mesleğim de muhasebe
forum da daha önceden paylaşılan dosyaları mantık olarak geliştirebiliyorum ama
işlem olarak excel i çok iyi bilmediğim için kalıyorum ek teki dosya da işlem hatası varmı diye bir soru sormak istiyorum ilgilenen kardeşlerime şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim
Merhaba
Sn Metin beyin dediklerine katılıyorum.

Dosyanızda ne gibi bir hata arayacağız?

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Cari hesap vade hesaplaması

Arkadaşım selamlar
dosyanızı inceledim bende foruma yeni kayıt oldum mali müşavirim excel anlamında formüllerinize birsey diyemem ama dikkatimi çeken şu oldu sayfa 2 de yer alan faturaların ortalama vadesi ve ödemelerin ortalama vadesi hesaplamalarını sadece basit aritmetik ortalama olarak almışşınız bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. faturalar ve ödemeler bir tutar içerdiği için öncelikle
fatura tarihi ile tutarı ve fatura vadesi ile tutarı çarptırarak çıkan sonucu tarihe çevirmeniz gerekmekte ancak bu şeklide dogru ortalama tarihlere ulaşırsınız.Biz cari hesaplarımıza vade farkı vs hesaplamaları bu şekilde yapıyoruz.
Umarım anlaşılır ve faydalı bilgi verebilmişimdir.
İyi çalışmalar