• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A'dan Z'ye sıralamak

Excel Vers. ve Dili
2003
sayın excel web uzmanları formunuza yeni katılmış bir üye olarak öncelikle size merhaba demek istiyorum formunuz çok güzel engin bir bilgi denizi gibi excel ile yapılabilecek her ne varsa yapabilecek uzmanları sayesinde ihtiyaç duyan kişilere sağladığınız imkanlar nedeni ile form kurucularına ve değerli uzmanlarına çok çok teşekkür ederim benim sorum konu başlığındanda anlayacağınız gibi isimleri A'dan Z'ye sıralamak benim excelde hazırladığım bir çalışmam var bu çalışmada B sütununda isim listem var ben 1. satıra bir isim yazdığımda yazılan isim sıralı listemde hangi sıraya denk geliyorsa o sıraya otomatik olarak hücre yada satır eklenerek eklenen satıra ismin kaydedilmesi ekte bir dosyam mevcut inceleyip cevap gönderirseniz sevinirim teşekkür ederim

acemilik oldu dosyayı eklemeden sorumu gönderdim dosya ektedir kusura bakmayın

merhaba
sayfanın kod bölümüne
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("B3:B" & Cells(65536, "B").End(xlUp).Row)) Is Nothing Then Exit Sub
Dim asi, a
a = Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
For asi = 3 To a
Range("B3:B" & a).Sort key1:=Range("B3"), ORDER1:=xlAscending
Range("A3:A" & asi).DataSeries rowcol:=xlColumns, Type:=xlLinear, Date:=xlDay, step:=1, Trend:=False
Next
End Sub
bu kodu yazarak dener misiniz

sayın ihsan tank kodu sayfanın kod bölümüne yapıştırdım ama bir sonuç alamadım nasıl bir yol izlemem gerek acaba

sayın ihsan tank dediğiniz gibi yaptım b1 hücresine isim yazdım aaa aaa diye entere bastım ama isim b1 hücresinde kaldı b3 hücresi boş kaldı

ben b1 hücresinde demedim b sütununun en altına yeni bir isim yazın ve enter tuşuna basın

sayın excel web uzmanları formunuza yeni katılmış bir üye olarak öncelikle size merhaba demek istiyorum formunuz çok güzel engin bir bilgi denizi gibi excel ile yapılabilecek her ne varsa yapabilecek uzmanları sayesinde ihtiyaç duyan kişilere sağladığınız imkanlar nedeni ile form kurucularına ve değerli uzmanlarına çok çok teşekkür ederim benim sorum konu başlığındanda anlayacağınız gibi isimleri A'dan Z'ye sıralamak benim excelde hazırladığım bir çalışmam var bu çalışmada B sütununda isim listem var ben 1. satıra bir isim yazdığımda yazılan isim sıralı listemde hangi sıraya denk geliyorsa o sıraya otomatik olarak hücre yada satır eklenerek eklenen satıra ismin kaydedilmesi ekte bir dosyam mevcut inceleyip cevap gönderirseniz sevinirim teşekkür ederim

kusura bakmayın ben sorunuzun bir yerini atlamışım kod olarak bunu kullanınız
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim ts, kaplan, trabzonspor
If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub
ts = Sheets("Sayfa1").Range("B65536").End(xlUp).Row
kaplan = ts + 1
Sheets("Sayfa1").Range("B" & kaplan).Value = Range("A1").Text
trabzonspor = Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
Range("B3:B" & trabzonspor).Sort key1:=Range("B3"), ORDER1:=xlAscending
Range("A3") = 1
Range("A3:A" & trabzonspor).DataSeries rowcol:=xlColumns, Type:=xlLinear, Date:=xlDay, step:=1, Trend:=False
End Sub
biraz fanatik bir kod oldu

sayın ihsan tank bu fanatik kodunuz için teşekkür ederim bir trabzon spor taraftarı olarak ne kadar arasam böyle bir kod bulamazdım ama merak ettim kodun içinde bir işlevi varmı yoksa sayfaya hoşluk vermek içinmi yaptınız

sayın ihsan tank bu fanatik kodunuz için teşekkür ederim bir trabzon spor taraftarı olarak ne kadar arasam böyle bir kod bulamazdım ama merak ettim kodun içinde bir işlevi varmı yoksa sayfaya hoşluk vermek içinmi yaptınız

rica ederim
kod'un içinde işlevleri mevcut değişkenler var ondan dolayı böyle yazdım.
:yazici:

Geri