• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ad soyadı tersten soyadı adı biçimine çevirme

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım
A1 hücresinde AHMET GÖKSEL yazıyo
B1 hücresine nasıl bir formül yazılırsa GÖKSEL AHMET şekline döner

sorunun püf noktası ALİ CAN LAKOT adıyla 3 isimden oluşursa LAKOT ALİ CAN
haline geçsin

jandarmanın istediği matbu evrak biçiminde SOYADI ADI formatı var malum dönüştürmemiz lazım ama nasıl

Merhaba,

Makro işinizi görür mü?

Kod:
Sub SoyadAd()
    Dim i As Long, _
        j As Integer, _
        a

Application.ScreenUpdating = False

For i = 2 To Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
        a = Split(Cells(i, "A"), " ")
        If UBound(a) = 0 Then
            Cells(i, "B") = Cells(i, "A")
        Else
            Cells(i, "B") = a(UBound(a))
            For j = 0 To UBound(a) - 1
                Cells(i, "B") = Cells(i, "B") & " " & a(j)
            Next j
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşlem tamam..."
End Sub

Ekli dosyalar

sayın hocam formülasyonlu çözüm kullanmak zorunda kalıyorum çünkü içiçe veriler olan geniş biz çizelgede kenara bir sütun ekleyecem orada bu sonuca ulaşmam lazım

sayın hocam formülasyonlu çözüm kullanmak zorunda kalıyorum çünkü içiçe veriler olan geniş biz çizelgede kenara bir sütun ekleyecem orada bu sonuca ulaşmam lazım

Ekteki Formulu Denermisiniz D5 hücresine göre ayarlanmış siz hücreyi değiştirin.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MBUL(" ";D5;MBUL(" ";D5;1)+1));SAĞDAN(D5;UZUNLUK(D5)-MBUL(" ";D5;1))&" "&SOLDAN(D5;MBUL(" ";D5;1));SAĞDAN(D5;UZUNLUK(D5)-(MBUL(" ";D5;MBUL(" ";D5;1)+1)))&" "&SOLDAN(D5;(MBUL(" ";D5;MBUL(" ";D5;1)+1))))

çok teşekkür ederim Sayın Huseyinkis
normal isim ve 3 isimle denedim sonuçlar mükemmel arşivime almıştım
(not jandarmaya az önce gittim ya bu soyadı adı illaki böylemi olcak formda dedim cevap
evet dedi matbu evrak değiştirilemez :)

Ekteki Formulu Denermisiniz D5 hücresine göre ayarlanmış siz hücreyi değiştirin.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(MBUL(" ";D5;MBUL(" ";D5;1)+1));SAĞDAN(D5;UZUNLUK(D5)-MBUL(" ";D5;1))&" "&SOLDAN(D5;MBUL(" ";D5;1));SAĞDAN(D5;UZUNLUK(D5)-(MBUL(" ";D5;MBUL(" ";D5;1)+1)))&" "&SOLDAN(D5;(MBUL(" ";D5;MBUL(" ";D5;1)+1))))

Merhaba,

A1 = Ali Can LAKOT

İstek ;

B1 = Ali Can
C1 = LAKOT

Teşekkür ederim

Merhaba,

A1 = Ali Can LAKOT

İstek ;

B1 = Ali Can
C1 = LAKOT

Teşekkür ederim

Merhaba,

Kod:
C1   =EĞER(EHATALIYSA(MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1;1)+1));SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-MBUL(" ";A1;1));SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-(MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1;1)+1))))

B1   =EĞER(EHATALIYSA(MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1;1)+1));SOLDAN(A1;MBUL(" ";A1;1));SOLDAN(A1;(MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1;1)+1))))

Sayın Necdet Yeşertener, sayın hüseyinkis çok teşekkürler, çok yararlı yardımlar.

Merhaba,

Kod:
C1   =EĞER(EHATALIYSA(MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1;1)+1));SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-MBUL(" ";A1;1));SAĞDAN(A1;UZUNLUK(A1)-(MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1;1)+1))))

B1   =EĞER(EHATALIYSA(MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1;1)+1));SOLDAN(A1;MBUL(" ";A1;1));SOLDAN(A1;(MBUL(" ";A1;MBUL(" ";A1;1)+1))))

Sayın Huseyinkis merhaba,

Çözüm için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Merhaba,

Alternatif olsun.

merhaba sayın hocalarım
A1 hücresinde AHMET GÖKSEL yazıyo
B1 hücresine nasıl bir formül yazılırsa GÖKSEL AHMET şekline döner

sorunun püf noktası ALİ CAN LAKOT adıyla 3 isimden oluşursa LAKOT ALİ CAN
haline geçsin

jandarmanın istediği matbu evrak biçiminde SOYADI ADI formatı var malum dönüştürmemiz lazım ama nasıl

Sayın modoste, aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
[COLOR=blue]=SAĞDAN[/COLOR][COLOR=blue](A1;UZUNLUK(A1)-BUL("*";YERİNEKOY(A1;" ";"*";UZUNLUK(A1)-[/COLOR]
[COLOR=blue] UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";"")))))[/COLOR]&" "&[COLOR=red]SOLDAN(A1;BUL("*";[/COLOR]
[COLOR=red]  YERİNEKOY(A1;" ";"*";UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";""))))-1)[/COLOR]

======================================================================

Sayın 1Al2Ver,

Sizde, formülde kırmızı işaretli bölümü alıp = ile B1 hücresine, mavi işaretli bölümü ise C1 hücresine yazabilirsiniz.

Merhaba,

A1 = Ali Can LAKOT

İstek ;

B1 = Ali Can
C1 = LAKOT

Teşekkür ederim

.

Merhaba,

Alternatif olsun.

Sayın 1Al2Ver,

Sizde, formülde kırmızı işaretli bölümü alıp = ile B1 hücresine, mavi işaretli bölümü ise C1 hücresine yazabilirsiniz.

.

Ömer bey teşekkür ederim,

Saygılarımla.

tüm çözümler için tekrar teşekkür ederim.
birşey daha sormak istiyorum bir hücredeki normal yazılan ad soyadın, soyadını büyük harf yazdırma ile ilgili formülasyon yaparmısınız.
A1= Abdullah Sağlam B1= Abdullah SAĞLAM

Geri