• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ad soyada ek ilave etmek

Merhaba,

13. mesajdaki dosyayı tekrar yükledim. Lazım olabilir.

aşağıdaki formülle problem olan isimleride hallettim sanırım. herkese teşekkürler.

=EĞER(EHATALIYSA(A2&"'"&EĞER(EHATALIYSA(ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(SAĞDAN(A2;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"nın";"nin";"nın";"nin";"nun";"nün ";"nun";"nün"}));ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(PARÇAAL(A2;UZUNLUK(A2)-1;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"ın";"in";"ın";"in";"un";"ün";"un";"ün "});ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(SAĞDAN(A2;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"nın";"nin";"nın";"nin";"nun";"nün";"nun";"nün"})));A2&"'"&ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(PARÇAAL(A2;UZUNLUK(A2)-2;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"ın";"in";"ın";"in";"un";"ün";"un";"ün "});A2&"'"&EĞER(EHATALIYSA(ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(SAĞDAN(A2;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"nın";"nin";"nın";"nin";"nun";"nün ";"nun";"nün"}));ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(PARÇAAL(A2;UZUNLUK(A2)-1;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"ın";"in";"ın";"in";"un";"ün";"un";"ün "});ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(SAĞDAN(A2;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"nın";"nin";"nın";"nin";"nun";"nün";"nun";"nün"})))

aşağıdaki formülle problem olan isimleride hallettim sanırım. herkese teşekkürler.

=EĞER(EHATALIYSA(A2&"'"&EĞER(EHATALIYSA(ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(SAĞDAN(A2;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"nın";"nin";"nın";"nin";"nun";"nün ";"nun";"nün"}));ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(PARÇAAL(A2;UZUNLUK(A2)-1;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"ın";"in";"ın";"in";"un";"ün";"un";"ün "});ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(SAĞDAN(A2;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"nın";"nin";"nın";"nin";"nun";"nün";"nun";"nün"})));A2&"'"&ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(PARÇAAL(A2;UZUNLUK(A2)-2;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"ın";"in";"ın";"in";"un";"ün";"un";"ün "});A2&"'"&EĞER(EHATALIYSA(ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(SAĞDAN(A2;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"nın";"nin";"nın";"nin";"nun";"nün ";"nun";"nün"}));ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(PARÇAAL(A2;UZUNLUK(A2)-1;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"ın";"in";"ın";"in";"un";"ün";"un";"ün "});ARA(KAÇINCI(BÜYÜKHARF(SAĞDAN(A2;1));{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0);{1;2;3;4;5;6;7;8};{"nın";"nin";"nın";"nin";"nun";"nün";"nun";"nün"})))
Karınca duası gibi :)

sn Black Lord doğru diyorsunuz küçücük bi işleme upuzun bi formül. emin olun kısa olanı tercih edeceğim ama ben bulamadım.
bu konuda başka bilgisi olan varmıdır acaba?

Merhaba,

Alternatif olsun.

Kod:
=A2&"'"&EĞER(ESAYIYSA(KAÇINCI(SAĞDAN(A2;1);{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0
 ));"n";"")&ARA(ARA(2;1/(KAÇINCI(PARÇAAL(A2;SATIR(DOLAYLI("1:"&UZUNLUK(A2)));
  1);{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0));KAÇINCI(PARÇAAL(A2;SATIR(DOLAYLI(
   "1:"&UZUNLUK(A2)));1);{"A";"E";"I";"İ";"U";"Ü";"O";"Ö"};0));
    SATIR($1:$8);{"ın";"in";"ın";"in";"un";"ün";"un";"ün"})

.

sn ömer alternativ değilde sanki ilaç oldu. teşekkürler meğinize sağlık

Bu karınca dua'sı şimdi o kadar işimi görecek ki...

Çok uzun emek verilmiş.Kullanacağımız bir formül yaratılmış.Teşekkürler.

ömer bey isanç ve bozkurt gibi soyisimlerin sonunu getirmiyor.yok yazıyor

Denedim, bende herhangi bir hata vermedi. Formülü doğru kopyaladığınıza emin olarak tekrar denermisiniz.

.

tamam Ömer Bey Teşekkürler.

Geri