• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

acilll...Sıra sayısı güncelleme

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Selamlar;

çalışma sayfamın ilk sütununda satırlara göre sıra numaram var.

benim istediğim 1) yeni eklenen satırları sıraya dahil etsin
2) zemine sarı yada turkuaz renk verdiğim satırları sıradan çıkarsın boş geçsin ve sıraları sürekli güncel tutsun selamlar

Son düzenleme:
Merhaba,

Sıra numarası yazılacak sütun Z sütunu değil mi? Yoksa XEX sütunu mu? Hangi sütun?

Sıra numarası 1 den itibaren başlar da, sizin başlık kaç satır? dolayısıyla hangi satırdan sonra sıra numarası 1 den başlayacak?

vs vs vs sonuç :

Biz müneccim değiliz, somut sorulara yanıt verebiliriz ancak. Sizin aklınızdan geçen sorulara değil.

Sorunuzu örnek dosya ekleyerek sorunuz ki ne dediğinizi tam olarak anlayalım.

Merhaba,

Sıra numarası yazılacak sütun Z sütunu değil mi? Yoksa XEX sütunu mu? Hangi sütun?

Sıra numarası 1 den itibaren başlar da, sizin başlık kaç satır? dolayısıyla hangi satırdan sonra sıra numarası 1 den başlayacak?

vs vs vs sonuç :

Biz müneccim değiliz, somut sorulara yanıt verebiliriz ancak. Sizin aklınızdan geçen sorulara değil.

Sorunuzu örnek dosya ekleyerek sorunuz ki ne dediğinizi tam olarak anlayalım.

Anlatabildiğimi sanmıştım ama kusura bakmayın örnek ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,
31 Aralık gecesi saat 21:11 te yazılan bir mesajın "acil..." olmasını bana açıklayabilir misiniz?
Bana pek inandırıcı gelmedi.

Merhaba,

Kodları sayfadaki herhangi bir olaya bağlamak exceli yorabilir. O yüzden siz istediğiniz zaman aşağıdaki kodları çalıştırın ve sıra numarası versin.

Son satırı bulurken B sütunundan hareket ettim. Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyebilirsiniz.

Acil durumu halâ geçerli midir bilmiyorum artık :)

Kod:
Sub Numara_Ver()

Dim i As Long
    Dim j As Long

Application.ScreenUpdating = False

For i = 3 To Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
        If Range("A" & i).Interior.ColorIndex = 6 And _
           Range("A" & i).Interior.ColorIndex = 14 Then
           Cells(i, "A") = ""
        Else
            j = j + 1
            Cells(i, "A") = j
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

If Not j = 0 Then MsgBox "SIRA NUMARASI VERİLMİŞTİR, SON SIRA NUMARASI : " & j, _
        vbInformation, "Necdet YEŞERTENER --> [URL="http://www.excel.web.tr/"]www.excel.web.tr[/URL]"

End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,
31 Aralık gecesi saat 21:11 te yazılan bir mesajın "acil..." olmasını bana açıklayabilir misiniz?
Bana pek inandırıcı gelmedi.

Tabiki açıklayabilirim. 31 aralık olması evde çalışılmış olabileceği gerçeğini değiştirmez. Özellikle 2011 yılı istatistiklerini pazartesi sabahına yetiştirmeye çalışıyorsanız. Malum olduğu üzere 31 aralıkta herkes yılbaşı kutlaması yapmıyor/yapamıyor/yapmak zorunda da değildir.

1.satıra yaz.=EĞER(A1="";"";1)
2.Satıra yaz.=EĞER(A2="";"";A1+1)
Alttaki sütunları çekerek kopyala.Boş satırları ve renkli satırları yazmaz.Sadece yazılı olanları yazar.
Selamlar gojjira

Geri