- Excel Vers. ve Dili
- OFFİCE 2016 (Türkçe)
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 17-03-2025
Merhabalar, herkese kolaylıklar diliyorum.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("B1:B17")) Is Nothing Then
Dim alan1 As Range
For Each alan1 In Target
alan1.Font.Color = RGB(0, 0, 0)
Next alan1
End If
End Sub
Yukarıda yazılı kodu kullanarak belgenin açılışında "Veri" sayfasının B1:B17 hücrelerinin fontu rengini KIRMIZI olarak ayarlıyordum. Açıldıktan sonra hücrede değişiklik yapıldığında ise hücrelerin font rengi SİYAH olarak kendiliğinden dönüşüyordu. Bu şekilde hangi hücrelerde veri girişi yaptığımı kontrol edebiliyordum.
Ancak, belgeyi farklı bir isimle kaydettikten sonra kod çalışmamaya başladı.
NOT; farklı isim ile kaydettikten sonra belgeye auto_open ve auto_close kodlarını ekledim. Bundan dolayı olabileceğini düşünerek bu kodları silerek yeniden açtım, ancak yine kod çalışmadı.
NOT; kodun yazılı olduğu sayfanın adı "Veri" olarak kayıtlıdır. auto_open ve auto_close kodları da açılış ve kapanışta "Veri" sayfasının seçili olarak gelmesini sağlamaktadır.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Kolaylıklar dilerim...
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("B1:B17")) Is Nothing Then
Dim alan1 As Range
For Each alan1 In Target
alan1.Font.Color = RGB(0, 0, 0)
Next alan1
End If
End Sub
Yukarıda yazılı kodu kullanarak belgenin açılışında "Veri" sayfasının B1:B17 hücrelerinin fontu rengini KIRMIZI olarak ayarlıyordum. Açıldıktan sonra hücrede değişiklik yapıldığında ise hücrelerin font rengi SİYAH olarak kendiliğinden dönüşüyordu. Bu şekilde hangi hücrelerde veri girişi yaptığımı kontrol edebiliyordum.
Ancak, belgeyi farklı bir isimle kaydettikten sonra kod çalışmamaya başladı.
NOT; farklı isim ile kaydettikten sonra belgeye auto_open ve auto_close kodlarını ekledim. Bundan dolayı olabileceğini düşünerek bu kodları silerek yeniden açtım, ancak yine kod çalışmadı.
NOT; kodun yazılı olduğu sayfanın adı "Veri" olarak kayıtlıdır. auto_open ve auto_close kodları da açılış ve kapanışta "Veri" sayfasının seçili olarak gelmesini sağlamaktadır.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Kolaylıklar dilerim...