• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılışında hücreyi esas alan form

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Saygıdeğer hocalarım..! (iyi çalışmalar dileğiyle)

Uzun zamandan beridir, sadece Levent hocama ait bir uygulamayı olmazsa olmazların içerisinde kullanıyorum. Bunun için kendisine çok müteşekkirim..

Bu uygulama; userform açılışının her halükarda H sütunu başlığı altından (H1) referans alarak açılan bir uygulama..

Ancak 2007 Excel'de bu özellik çalışmıyor, söz konusu form açılışı H1 den değil de A1 den itibaren açılıyor. (Gerçi kendim 2003 kullanıyorum, fakat 2007 kullanan arkadaşlarda bu özellik çalışmayınca pratikliğini ve görsel zevkini kaybediyor.

Buna bir çözüm bulunabilir mi.?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
düzeltme: İlk açılışta a1'de açılıyor. Sonraki açılışlarda h1'de açılıyor.

Son düzenleme:
Sayın dantex çok özür dileyerek bir düzeltme yapıyorum.. Biraz önceki bahsettiğiniz ShowAtCell2 oluşumunu ben kendim deneme maksadıyla kopya yapmıştım ve eklerken de silmeyi unutmuşum. ShowAtCell2 nin bir etkisi yok..

dosya düzeltilerek yeniden yüklendi..

Ayrıca, VeriSayfası'nda yer alan;
Private Sub Worksheet_Activate()
Range("A1").Select
Application.ScreenUpdating = False
End Sub

A1 seçimi ise; sayfa aktif olduğunda, şayet H1 görünürde olmazsa, açılan form H1 i bulamıyor, H1 görünürde olması için onu mecburen öyle yaptım. (A1 değilde H1 olsun veya görünürde başka bir hücre de olsa aynı maksadı güdüyür.) Asıl sorun: 2007 Excel'de H1 hedefini bulaniyor.. 2003 Excel'de sorun yok..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Güncelleme...! (Levent hocam farkına varır da bir yorum getirirse, en azından konuyu netleştirmiş olurduk.)

Ekrem bey, bu konuyu araştırdım maalesef 2007 versiyonu için önerilen çözümler çok karmaşık, bana mantıklı bir uygulama olarak gelmedi.

Levent bey..! Çok teşekkür ediyorum.. Sizin araştırmanız benim için sonuçtur... Dolayısıyla, bu konuyu çözüm bekleyen bir konu olmaktan çıkarmış oldum.. (zaten şu 2007 excel sürümünü, oldum olası hiç sevemedim ya..)

Geri