• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

açılır takvim koyma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
sayfa 1 de G10 ve G12 hücrelerine tıkladığımızda açılır takvim koyma yardımlarınızı bekliyorum

teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz, ilgili sayfanın kod bölümünde olmalı.

Kod:
Private Sub Calendar1_Click()
ActiveCell.Value = Calendar1.Value
Calendar1.Visible = False
End Sub
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [G10,G12]) Is Nothing Then
    Exit Sub
Else
    Calendar1.Value = Date
    Calendar1.Visible = True
End If
End Sub

Ekli dosyalar

Tekrar Merhaba,

Açılan takvimde Günün Tarihinin gelmesi sanırım daha doğru olacaktır. Yukarıdaki kodları güncelledim.

Sizler ve bu excel web olmasa acaba ne yapardık allah sizi başımızdan eksik etmesin

Güle güle kullanınız, bende bu yöntemi ustalarımdan öğrendim. Öğrendiğimi de size aktardım.

Gerçekten bu site çok önemli bir site, hep birlikte ayakta tutmalıyız diye düşünüyorum.

biliyorum biraz zaman geçmiş ama yeni konu açmak yerine aradım ve buldum .
Ben bunu kullanmak istiyorum , ama nasıl kendi çalışma sayfama adapte ederim

ben kodu kendi sayfama eklediğimde hata veriyor neden olabilir acaba nederde hatam var dosya ekte c46 ile c55 arasındaki hücrelede açılmasını istemiştim kodraı düzellim kendimce ama düzeltememişimki hata veriyor :)

Ekli dosyalar

yukarıdaki kodu kopyalayıp çalışma sayfamda sağ tıklayıp kod görüntüle yaptım uygulamak istediğim sayfada kod bölümene yapıştırdım. kendime göre hücreleri eğişerek.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [G10,G12]) Is Nothing Then
Exit Sub
Else
Calendar1.Value = Date
Calendar1.Visible = True
End If
End Sub

bende çalıştıramadım... hata veriyor ayıkla deyince "Calendar1.Value = Date" bu satırı gösteriyor...

hücre içinde açılan takvimi listeye dönüştürülmüş tablo içinde kullanabilirmiyiz.
örneğin takvim sadece F ve G kolonları içinde kullanılabilir olmasıda sağlanabilirmi? Listede diğer kolonlar için tanımlanan özelliklerin değişmesini istemiyorum.

yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyalar

hücre içinde açılan takvimi listeye dönüştürülmüş tablo içinde kullanabilirmiyiz.
örneğin takvim sadece F ve G kolonları içinde kullanılabilir olmasıda sağlanabilirmi? Listede diğer kolonlar için tanımlanan özelliklerin değişmesini istemiyorum.

yardımlarınız için teşekkürler

ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Halit Bey çok teşekkür ederim. bu akşam deneyeceğim sanırım olacak.

yukardaki arkadaşlar ile benimde sorunum aynı ama cevap yazılmamış...hata veriyor ayıkla deyince "Calendar1.Value = Date" bu satırı gösteriyor...yardımcı olursanız sevinirim..

Halit beyin eklediği dosyda ayrıntılı açıklaması var. Bir şey eksik yapılıyor olabilir. Takvim eklentisi 11 i açıklandığı gibi yapıp visual basic düzenleyecisi içindeki kodu da kendi sayfanıza kopyalamanız gerekiyor. Bu kod olmazsa çalışmıyor.

arkadaşlar kendi sorumun cevabını kendim vermem gerekecek galiba...çünki deneme yanılma yöntemi ile sorunu buldum..diğer arkadaşlarında sorusuna cevap teşkil edecektir..makroyu yükledikten sonra hücreleri tıklayınca hata mesajı geliyodu..ben ekle - nesne ekle- takvim denetimi 11.0 ekle yi tıklayınca takvim çıkıyo..ondan sonra makro çalışıyo..istediğim hücreyi tıklayınca takvim çıkıyo...yardım eden arkadaşıma teşekkür ederim...kolay gelsin..

Iyi günler takvimdeki ayların adı örnek nisan ayı nis diye yazıyor bu nisan diye tam yazmazmı

takvim nesnenin sag kılik özelliklerine gir (MonthLength) uzun veya kısa hangisini kullanacaksan değiştir.

Geri