• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılır pencereden veri alma

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Açılır Pencereden seçtiğim ayın B2 bölmesine gelmesini nasıl sağlayabilirim.

B2 değiştiğinde C2, D2 ve E2 buna bağlı olarak değişeçek.

Listedeki verileri bilgi sayfasına aktaracak

Şuanda b2 alanına veri girdiğimde formül ile diğer alanları dolduruyor. Acak açılır pencereden veri seçtiğimde B2 alanına aynı veriyi yazdırtamadım.

dosya ektedir.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

formdaki örnekleri denedim ama olmadı benin atladığım kesin bir yer var Ama ben bulamadım

Sayın Karamelek

İsteğiniz ektedir, Selam ve saygılarımla...

Ekli dosyalar

Açılır Pencereden seçtiğim ayın B2 bölmesine gelmesini nasıl sağlayabilirim.

B2 değiştiğinde C2, D2 ve E2 buna bağlı olarak değişeçek.

Listedeki verileri bilgi sayfasına aktaracak

Şuanda b2 alanına veri girdiğimde formül ile diğer alanları dolduruyor. Acak açılır pencereden veri seçtiğimde B2 alanına aynı veriyi yazdırtamadım.

dosya ektedir.

Teşekkürler

merhaba
b2 hücresine
Kod:
=ARA($E$9;{1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12};{"OCAK";"ŞUBAT";"MART";"NİSAN";"MAYIS";
"HAZİRAN";"TEMMUZ";"AĞUSTOS";"EYLÜL";"EKİM";"KASIM";"ARALIK"})
bu formülü giriniz

Sayın ofisci öncelikle teşekkürler. Yalnız sizden bir ricam olacak bunu nasıl yaptığınızı bana anlatmanız mümkün mü ? Ben birçok kez denedim olmadı. Mantığını yada yapılışını anlatma imkanınız var mı ?

Göndermiş olduğunuz örneği diğer sayfaya kopyaladığım da çalışıyor. Ancak sizin dosyayı kapattığımda çalışmıyor. Nerede hata yapıyorum.. ,:(

Ustatlar bana bunun nasıl yapıldığını anlatmanız mümkün mü ? Dün akşamda uğraştım hala olmuyor. Ofiscinin gönderdiği dosya çalışıyor ama ben başka bir doyaya bunu nasıl uygulayacağımı bir türlü bulamadım.
açılır pencerenin veri kaynağını b2 deb c2 ye nasıl değiştiririm

Teşekkürler...

Son düzenleme:
Üstatlar siz bi tanesiniz emeği geçen herkeze teşekkürler.

En sonunda istediğim bilgilere ulaştım.

Teşekkürler!!!

Merhabalar,

Size bir kaç sorum olacak.
karamelek fx'in sorusuna benzer ancak ben açılır pencereyi bir hücreye yerleştirmek ya da o veriyi yada ona bağlı elde ettiğim bilgiyi excelde yazığım bir meninin içerisinde kullanmak istiyorum. Örneğin; bir sayı listesi oluşturdum ve a sütununda sayılar b sütununda da okunuşları var. listeden "1" seçtiğimde bir metin içerisinde geçen yere .... Bir (1) gün ... hem okunuşu hem de sayıyı parantez içerisinde yazının içerisine koymak istiyorum ayrı bir hücreye değil. Bana yardıncı olabilirseniz çok sevinirim.
İyi akşamlar.

Geri