• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılır listeye makro atama

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar aşağıda bi ekran görüntüsü attım. Bölye bir açılır menü listesinde, listede herhangi birine tıkladığımda belirttiğim sayfaya gitmesini istiyoru. Excelde böyle birşey mümkün mü mümkünse nasıl yapılır cevaplarınızı bekliyorum tşk ederim.

Örnek Resim

mJpyl1.png

Merhabalar;
İstediğinizi şu şekilde yapabilirsiniz.

- Sayfanıza ComboBox ekleyiniz.
- ComboBox özelliklerinden ListFillRange kısmına sayfa isimlerinin bulunduğu aralığı yazınız.
- Sayfanın kod bölümüne şu kodu ekleyiniz.
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
    If ComboBox1 <> "" Then Sheets(ComboBox1.ListIndex + 2).Select
End Sub

Not: ComboBox1.ListIndex + 2; buradaki +2 sayfanın sıra numarası (VBA penceresindeki). Ben örneği Sayfa1 de hazırladığım için, 2. Sayfadan itibaren açılsın dedim. Çalışma dosyanıza göre bu sayıyı değiştiriniz.
İyi çalışmalar.

Alternatif:

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kon bölümüne yapıştırırsanız J7 hücresi değiştiğinde, ilgili sayfaya gider:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [J7]) Is Nothing Then Exit Sub
Sheets(Target.Value).Activate
End Sub

bu kodları yazacagımız yeri nasıl açıyoruz. excelde yeniyimde biraz detaylı anlatırsanız çok mutlu olurum.

Merhabalar Sn. recepkull;
İlgili sayfanın kod bölümünü yani VBA penceresini açmanın yolları şunlar;
1- Alt + F11 tuşları

2- Geliştirici Sekmesi \ Visual Basic

Sonuç Ekranı

Buradan kod ekleyeceğiniz sayfa ismini çift tıklayarak Sayfanın kod bölümünü açabilirsiniz.

3- Sayfa ismi üzerinde Sağ Tuş \ Kod Görüntüle

Sonuç Ekranı

İlgili sayfanın kod bölümü açılır.

Excel'de yeni olduğunuz için, benim bahsettiğim yöntemi geçerek, Sn. YUSUF44 'ün paylaşmış olduğu kodları, açılan bu sayfaya kopyala yapıştır ile alarak kullanabilirsiniz.

Ayrıca; VBA Öğrenim başlıklı konuda Sn. anemis'in paylaşmış olduğu EXCELLeMAKRO isimli dosyayı da indirmenizi tavsiye ederim.

Not: Geliştirici Sekmesi aktif değil ise;
- Dosya \ Seçenekler \ Şeridi Özelleştir

Geliştirici isminin yanındaki Onay Kutusunu işaretleyip Tamam düğmesi ile pencereyi kapatınız.
Saygılarımla, iyi çalışmalar.

Yukarıdaki resimde kod görüntüle seçiyoruz,

Bu çalışma kitap oraya geliyoruz
aşağıdaki kodu ekliyoruz
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If ActiveSheet.Name <> "ANA VERİ" Then
If Selection.Address(0, 0) = "K1" Then
Sheets("Sayfa1").Select
End If
End If
End Sub

yukarıdaki resimde Sayfa1'e geliyoruz aşağıdaki kodu ekliyoruz

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [J7]) Is Nothing Then Exit Sub
Sheets(Target.Value).Activate
End Sub

daha sonra kaydederken Makro içerebilen excel çalışma kitabı (xlsm) olarak kayıt altına alıyoruz.

1903emre34@gmail.com ustam çok teşekkür ederim beni büyük bi dertten kurtardın sonunda yapabildim. bana zaman harcayan yardım eden herkese tşk ediyorum.

Geri