Merhaba arkadaşlar, açılır tablo ile raporumu kolay bir hale getirmek istedim. Ekte indirip açtığınızda göreceğiniz üzere,
Satış miktar sutünum:
=ÇOKETOPLA(DATAR!$K:$K;DATAR!$B:$B;$F7;DATAR!$I:$I;"Perakende Satış")
İade miktar sutünum:
=MUTLAK(ÇOKETOPLA(DATAR!$K:$K;DATAR!$B:$B;$F7;DATAR!$I:$I;"Perakende Satış İade"))
şeklinde diğerleride bunlara göre ayarlı durumda. Kafa karışmaması için sadece bu ikisini baz aldım.
Ben hücremde yer alan " =ÇOKETOPLA(DATAR!$K:$K;DATAR!$B:$B;$F7;DATAR!$I:$I;"Perakende Satış") " formülümün yukarda ki açılır tablo dan
OCAK seçildiğinde "=ÇOKETOPLA(DATAR!$K:$K;DATAR!$B:$B;$F7;DATAR!$I:$I;"Perakende Satış";DATAR!N:N;"OCAK")" şekline dönmesini
ŞUBAT seçildiğinde "=ÇOKETOPLA(DATAR!$K:$K;DATAR!$B:$B;$F7;DATAR!$I:$I;"Perakende Satış";DATAR!N:N;"ŞUBAT")" şekline dönmesini istiyorum.
Yani seçili seçeneğe göre kendini(ayları) değiştirmesi gerekiyor.
Bunu makro kullanmadan formül ile nasıl mümkün kılabilirim.
Ben aşağıda ki resimde de göreceğiniz üzere bu açılır menüyü hücreye bağladım. Toplam seçeneği seçildiğinde üzeirinde ki hücre 2 Ocak seçildiğinde 3 şubat seçildiğinde 4... gibi seçeneğe göre rakam alıyor.
Eğer formülü ile denemeler yaptım fakat hiç biri olmadı.
Yol gösterebilirseniz çok sevineceğim dosya eke sığmadı upload ettim.
dosya linki: http://www.dosyaupload.com/Ze2
Satış miktar sutünum:
=ÇOKETOPLA(DATAR!$K:$K;DATAR!$B:$B;$F7;DATAR!$I:$I;"Perakende Satış")
İade miktar sutünum:
=MUTLAK(ÇOKETOPLA(DATAR!$K:$K;DATAR!$B:$B;$F7;DATAR!$I:$I;"Perakende Satış İade"))
şeklinde diğerleride bunlara göre ayarlı durumda. Kafa karışmaması için sadece bu ikisini baz aldım.
Ben hücremde yer alan " =ÇOKETOPLA(DATAR!$K:$K;DATAR!$B:$B;$F7;DATAR!$I:$I;"Perakende Satış") " formülümün yukarda ki açılır tablo dan
OCAK seçildiğinde "=ÇOKETOPLA(DATAR!$K:$K;DATAR!$B:$B;$F7;DATAR!$I:$I;"Perakende Satış";DATAR!N:N;"OCAK")" şekline dönmesini
ŞUBAT seçildiğinde "=ÇOKETOPLA(DATAR!$K:$K;DATAR!$B:$B;$F7;DATAR!$I:$I;"Perakende Satış";DATAR!N:N;"ŞUBAT")" şekline dönmesini istiyorum.
Yani seçili seçeneğe göre kendini(ayları) değiştirmesi gerekiyor.
Bunu makro kullanmadan formül ile nasıl mümkün kılabilirim.
Ben aşağıda ki resimde de göreceğiniz üzere bu açılır menüyü hücreye bağladım. Toplam seçeneği seçildiğinde üzeirinde ki hücre 2 Ocak seçildiğinde 3 şubat seçildiğinde 4... gibi seçeneğe göre rakam alıyor.
Eğer formülü ile denemeler yaptım fakat hiç biri olmadı.
Yol gösterebilirseniz çok sevineceğim dosya eke sığmadı upload ettim.
dosya linki: http://www.dosyaupload.com/Ze2