• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılır Listedeki Boşlukları Yoketmek..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan izomer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Plus Türkçe
Değerli Excel Web Ailesine Selamlar..

Beyannameler ile ilgili bir dosya hazırlıyorum..

Ancak Beyannameler sayfasının C Sütunundaki Açılır Listedeki Boş Gelen satırları kaldırmak istiyorum Bunu nasıl yaparım acaba ?

Dosyam Ektedir..

Saygılarımla..

Ekli dosyalar

GELEN_ÖDEMELER sayfasının kod bölümüne aşağıdaki kodları yapıştırın:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row + 1
If Intersect(Target, Range("A2:E" & son)) Is Nothing Then Exit Sub
h = Target.Row
Cells(h, "h") = WorksheetFunction.IfError(Cells(h, "b") & " " & WorksheetFunction.Text(Cells(h, "a"), "dd.mm.yyyy") & " (No:" & Cells(h, "c") & ")", "")
Cells(h, "f") = Cells(h, "e") - Cells(h, "i")
End Sub

GELEN_ÖDEMELER sayfasında H sütununda yer alan formülleri silin, yani hücreler boş kalsın.

Bu sayfada 2. satırdan başlamak üzere E sütununa kadar (A sütunundaki ilk boş satır dahil) herhangi bir değişiklik yaptığınızda H sütununa daha önce belirlemiş olduğunuz formülün sonucu gelir.

Son olarak Ad Yöneticisine girin ve Çliste alanının formülünü aşağıdakiyle değiştirin:

Kod:
=KAYDIR(GELEN_ÖDEMELER!$H$3;0;0;(BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(GELEN_ÖDEMELER!$H:$H)-2);1)

Değerli Excel Web Ailesine Selamlar..

Beyannameler ile ilgili bir dosya hazırlıyorum..

Ancak Beyannameler sayfasının C Sütunundaki Açılır Listedeki Boş Gelen satırları kaldırmak istiyorum Bunu nasıl yaparım acaba ?

Dosyam Ektedir..

Saygılarımla..

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

2 Benim için Çok değerli hocamada minnettarım..çliste formülü daha evvelden zaten idris hocamdan alarak tatbik etmiştim..İdris hocam formülü birleştirme isimlerimden dolayı çıkan sorun nedeniyle tekrar değiştirmiş oldu ve çok güzel çalışıyor..

Değerli Yusuf hocam ise makro ile eşzamanlı h sütununu dolduran formülü ile çok nitelikli bir iş ortaya çıkarmış..A-E deki satırları sildiğimde H sütunundaki datalar yine yerinde kalıyor buda önemli bir sorun değil sadece silmeyide algılasa mükemmel olacaktı diye düşünüyorum...

Saygılarımı Bir Borç bilir Yolunuzun Hep Aydınlık olmasını Temenni Ediyorum..

Kodları şu şekilde dğeiştirin:

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row + 1
If Intersect(Target, Range("A2:E" & son)) Is Nothing Then Exit Sub
h = Target.Row
If Target = "" Then
Application.EnableEvents = False
Cells(h, "h") = ""
Application.EnableEvents = True
Else
Cells(h, "h") = WorksheetFunction.IfError(Cells(h, "b") & " " & WorksheetFunction.Text(Cells(h, "a"), "dd.mm.yyyy") & " (No:" & Cells(h, "c") & ")", "")
Cells(h, "f") = Cells(h, "e") - Cells(h, "i")
End If
End Sub

Sizinkide Kusursuz oldu hocam elinize sağlık..herkes için açılır liste boşluk sorunu için güzel bir referans oldu bence..

Geri