• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılır listede istenen sayfaya gitme

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Merhaba hayırlı sabahlar

Ekte gönderdiğim excel dosyamın İSTATİSTİK sayfasında C4 ve J4 hücrelerinde açılır liste olarak ay isimleri var.
C4 hücresi için bir tane örnek buldum, ancak bu örneği J4 hücresi için uyarlıyamadım, hep hata verdi.

Ayrıca kod ilgili ay sayfasına gittiğinde SayıyaÇevir makrosunu çalıştırıp sonra İSTATİSTİK sayfasına dönmesini bir türlü yapamadım.

Yardımcı olur musunuz?
.

Ekli dosyalar

yenilendi

Aslan bey hayırlı sabahlar,
Köprü oluşturuldu.A1 hücresine tıkladığınızda geri dönüş yapar.Sizin yazdığınız kod silindi ,yeni kod yazıldı.Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın çıtır, ilginiz için çok teşekkür ediyorum, yazmış olduğunuz kod gayet güzel çalışıyor ellerinize sağlık.

Ben iki ay'ı aynı sayfaya alıp karşılaştırmak istiyorum. C4 hücresini seçtiğimde J4 hücresini siliyor,
J4 hücresini seçtiğimde C4 hücresini siliyor. Bunların her ikisi de dursa olur mu?

Ayrıca ilgili ay sayfasına geçtiğinde Modül2'de aşağıdaki kod var, bu kodu çalıştırabilir miyiz.

Ana sayfa olan ASLAN sayfasına günlük veriler girilip buton bastığımda ilgili ay içerisine aktarıyor,
burada bazı tarihler nedense metin gibi görünüyor, F2 tuşu ile girip ENTER ile çıkış yapınca düzeliyor.

SayıyaÇevir kodununda çalışmasını bu yüzden istiyorum.

Yardımcı olur musunuz?

Kod:
Sub SayıyaÇevir()
Application.Calculation = xlCalculationManual

ActiveSheet.Range("B2").Select
For i = 2 To ActiveSheet.Range("B" & Rows.Count).End(3).Row
SendKeys "{F2}"
SendKeys "{ENTER}"
If ActiveCell.Row > ActiveSheet.Range("B" & Rows.Count).End(3).Row Then Exit Sub
Next i

Application.Calculation = xlCalculationAutomatic

End Sub

Aslan bey
isteklerinize göre dosya yeniden düzenlenerek yenilendi.

Sayın çıtır Bey, valla süper oldu, ellerinize sağlık tam istediğim gibi çalışıyor, çok teşekkür ediyorum. Bu koda küçük bir şey daha ekleseniz çok daha güzel olacak.

Ben aşağıdaki koda siyah ile yazılı olan kısmı ekliyorum işlemi İSTATİSTİK sayfasında yapıyor.
İlgili ay sayfasında işlemi yaptıktan sonra İSTATİSTİK sayfasına dönüşü sağlayamadım.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.ScreenUpdating = False
If Intersect(Target, [c4,J4]) Is Nothing Then Exit Sub

On Error Resume Next
If Target.Value = Range("C4") Then
 a = Sheets("İSTATİSTİK").Range("C4")
   Sheets(a).Select
Sheets(a).Range("C3").Select
a = Empty
End If
If Target.Value = Range("J4") Then
a = Sheets("İSTATİSTİK").Range("J4")
   Sheets(a).Select
Sheets(a).Range("J3").Select
a = Empty
End If
Call SayıyaÇevir

[B]Sheets("İSTATİSTİK").Select[/B]

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

İstatistik sayfası hariç diğer sayfalarda A1 hücresine tıklayın.İstatistik sayfasına dönersiniz.
Dosyada var idi.
A1 Hücresine tıklayarak deneyiniz.
Çalışma kitabı kodu olarak kopyalayınız
Kod:
Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If ActiveSheet.Name <> "İSTATİSTİK" Then
If Selection.Address(0, 0) = "A1" Then
Sheets("İSTATİSTİK").Select
End If
End If
End Sub

Son düzenleme:
Sayın çıtır Bey, dediğiniz kodu gördüm de, İSTATİSTİK sayfasına geri dönüş bu kod arasında neden çalışmıyor anlamadım.

Sayın çıtır Bey, ilginiz için çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık hayırlı kandiller.

Sayın çıtır Bey, ilginiz için çok teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık hayırlı kandiller.
Sayın Aslan bey teşekkürler.
Sayfaya tekrar dönüş yapar.Hayırlı kandiller.

Geri