• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açılır liste yapmak

Excel Vers. ve Dili
türkçe
resimdeki gibi bir açılır listeli profillerin ağırlık vermesini nasıl ayarlayabilirim

Merhaba,

Sonuç yazan hücrenin içine;

Kod:
=düşeyara(A$5$;[COLOR="Red"]Sayfa1![/COLOR]A13:B100;2;0)*C$5$

Kırmızı renkli alanı sizin verilerinizin bulunduğu sayfanın adı olacak şekilde düzeltiniz.

Dosya olmadan resimlere bakarak yaptım. Hata olacağını sanmıyorum ama dosyayı paylaşırsanız daha doğru cevap alırsınız.

selamlar

=DÜŞEYARA($A$3;Sayfa2!A1:B16;2;0)*$C$3

bu formülde kullanılan terimler neyi temsil ediyor kısaca açıklayabilirmisiniz.

mesela $A$3 bu

selamlar

=DÜŞEYARA($A$3;Sayfa2!A1:B16;2;0)*$C$3

bu formülde kullanılan terimler neyi temsil ediyor kısaca açıklayabilirmisiniz.

mesela $A$3 bu

Günaydın,

Düşeyara yazım dizin aşağıdaki gibidir;

=DÜŞEYARA(Aramak istediğiniz değer, değeri aramak istediğiniz aralık, aralıkta dönüş değerini içeren sütunun numarası, 0/YANLIŞ veya 1/DOĞRU olarak gösterilen Tam Eşleşme veya Yaklaşık Eşleşme).

$A3 ifadesi : Aranan değerdir. A'nın solundaki $ işareti A sütunu boyunca sabitlemeyi sağlar. Yani bir hücreye yazdığınız Düşeyara formülünü sağa doğru kopyalarsanız bile yapacağı aramayı A sütunundaki değerlerden yapar.

A$3 ifadesi 3'ün solundaki $ işareti ise satırda sabitlemeyi sağlar. Yukarıdaki ile aynı mantıkla bakarsak, Düşeyara fonksiyonu yazdığınız hücreyi aşağı doğru kopyalarsanız her zaman 3 numaralı satır değerini arama yapar.

$A$3 ifadesi: yani 2 tane $ işareti ise satırda ve sütunda sabitleme sağlar. Yani Düşeyara fonksiyonu yazılı hücreyi sağa, sola, aşağı, yukarı nereye kopyalarsanız kopyalayın arama yapacağı veriyi hep A3 ten alacaktır.

peki yukarıdaki profilin metre ağırlığı bellidir. mm cinsindendir.
sonuç bölümüne yazılan değer 1000 e bölünmelidir. formüle oradaki sonucun 1000 e bölünmesi ile alakalı ne yazmamız lazım

Merhabalar,
Sn. Solidworks,
Matematik işlemlerinde öncelik tanımak için parantez içerisine alırız.
=(DÜŞEYARA($A$3;Sayfa2!A1:B16;2;0)*$C$3)/1000
İlave yerler kırmızı alanlardır.

Saygılar,

bana ağırlıgın 1000 e bölünüp uzunluk ile çarpımı gerekli idi

Geri