• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açıklama ekleme

Arkadaşlar geçenlerde hücreye açıklama ekledim. Açıklama düzenleden ve açıklama duvarından resim falan ekleyebiliyoruz bunu biliyorum. Ama ben açıklama şeklini de klasik dörtköşe açıklama değilde otomatik şekilden istediğim bi şeyleri seçiyordum. Ama şimdi yapamıyorum. Bilen varsa hatırlatır mı lütfen.

Böyle bir özellik olduğundan eminmisiniz. Eğer varsa bende yeni bir şey öğrenmiş olacağım.

Euraka Euraka

Oh be kafayı yiyecektim yahu. Şöyle oluyor kendileri :

1. Birhücreye açıklama ekliyoruz.
2. Açıklama düzenleyi seçelim ve açıklama kutucuğunun duvarına BİR kere tıklayalım. Şimdi açıklama kutucuğu seçili hale geldi.
3. Bu durumdayken excel sayfasının sol altındaki Çiz açılır penceresini açıp ordan dilediğimiz şekliseçiyoruz. Mesela yıldızı seçtim.
Olay bitti. Sonrada yine açıklama ekle halindeyken açıklama kutucuğunun duvarına çift tıklayıp Renk ve çizgiler-renk-dolgu efektleri-resim-resim seç yaptığımızda süper bi şey oluyor.

Evet gerçekten bu şekilde değiştirilebiliyormuş. Bilgi için teşekkürler.

Selamlar,

Açıklamalarınız için teşekkür ederim bende bu ilginç özelliği bilmiyordum.

Sanırım halen işte olduğum için yorgunluk başa vurdu. :D

Bir türlü yapamadım.

Drawing araç çubuğundan şekli seçtikten sonra herhangi bir işlem yapıyormuyuz?

Son düzenleme:
Bende yapamadım. Bilen arkadaşlar daha açıklayıcı yada resimlerle açıklayabilirlerse mennun oluruz.

İşlem sırası aşağıdaki gibidir.

aciklama1.JPG

aciklama2.JPG

aciklama3.JPG

aciklama4.JPG

gerçekten güzel bir paylaşım emeği geçen herkese teşekkürler

Levent Bey teşekkürler. Bende olmuyor. Kullandığım sürümle mi yoksa ayarla mı alakalı bilmiyor.

Sayın Levntm

Sayın Leventm sizde buna bir ses eklerseniz süper olur. Örneğin hücrenin üzerine gelince bağlantılı dosyadaki ses çalmaya başlasın. Harika olur...

helal sana bea
arkadaslar peki açıklamayı başka sayfadan yada hücreden okutabilirmiyiz.
bilen varsa anlatirsa cok sevinirim...

Geri