• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Açık İki Excel Kitabından Veri Çekmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Merhaba öncelikle herkese kolay gelisin, formda çok aradım ama maalesef bulamadım.
Benim bir projem var yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bir Ana Program kitabım var "A" kitabı diyelim birde kullanıcıların bu kitaba girilen verileri izlediği 2. bir kitap var buda "B" kitabı olsun. "A" kitabından B kitabına tüm verileri çekmek istiyorum. "A" kitabıda "B" Kitabıda Sürekli açık bu mümkünmüdür.
her iki kitaptada VBA kodlaması ve form ugulamaları var bu işlemi B kitabı için Refresh olarak düşünebiliriz. bir butonla tüm verileri çekme işlemi bunu için Listbox'ların güncellenmesi ve kullanıcıların görmesini sağlamak amaç. şimdiden teşekkür ederim.

B dosyasına bir Modüle ekleyin ve kodları yapıştırıp deneyin. Kodlar Makro kaydet ile üretilmiştir.

Kod:
Sub Sayfa_Kopyala()
    Application.ScreenUpdating = False
    Application.DisplayAlerts = False
    Sheets(Array("TABURCU", "RANDEVU", "VERI", "TANIMLAR")).Select
    Sheets("TANIMLAR").Activate
    ActiveWindow.SelectedSheets.Delete
    Windows("A.xls").Activate
    Sheets(Array("TABURCU", "RANDEVU", "VERI", "TANIMLAR")).Select
    Sheets("TANIMLAR").Activate
    Sheets(Array("TABURCU", "RANDEVU", "VERI", "TANIMLAR")).Copy Before:=Workbooks( _
    "B.xls").Sheets(1)
    Range("F21").Select
    Windows("A.xls").Activate
    Sheets("DATA").Select
    Cells.Select
    Selection.Copy
    Windows("B.xls").Activate
    Cells.Select
    ActiveSheet.Paste
    Range("A2").Select
    Sheets("DATA").Select
    Sheets("DATA").Move Before:=Sheets(1)
    Application.CutCopyMode = False
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Cihan bey ilginize teşekkür ederim emeğinize sağlık ancak, bahsettiğiniz biçimde bir modüle yükleyip çalıştırdım ancak Runtime 9 subscript aut of range veriyor herhangi bir yerde yanlışmı yapıyorum . ayrıca; anladığım kadarıyla çalışma kitabı kapanıp açıldıkça makro ile veriler çekilecek, ama ben mümkünse otomatik belli aralıklarla değilse manuel bir buton ile verileri sürekli güncellemek istiyorum. bu konuda da yardımcı olabilirmisiniz?

mükemmel emeğinize sağlık bunu bir formda butonla çalıştırmam mümkünmü?

Mümkün. Sayfaya buton ekleyip makroyu butona atayabilirsiniz.

sayın hocam emeğinize sağlık. şöyle bir durum var uğraştım ama beceriksizliğime verin beceremdim, A kitabındaki DATA sheetini B kitabında RANDEVU Sheetine kopyalıyor, ayrıca local makinede gayet güzel ama A workbook u bir bilgisayarda konsolda başka bir bilgisayarda çalışacak dolayısı ile bu şekide çalıştırdığım zaman B Workbook'u A Workbook'unu görememekte ve aktarım yapamamakta, anladığım kadarıyla ben soruyu yanlış sordum farklı bir konumda açık olan bir dosyayı nasıl koypalarım olmalıydı sorum. Hakkınızı helal edin sizide boşa yormuş oldum.

Farklı Konumlardaki excel Dosyasından veri almak

Öncelikle özetleyim paylaştırılmış bir kolasörde 1 adet excel kitabım var birde local konumda veri çekeceğim 2. bir excel kitabım mevcut benim isteğim paylaşım klasöründeki ( Networkteki) verileri local bilgisayarımdaki dosyaya çekmek. Localdeki dosyalarım herseferinde yenilenmelidir. "Ömer" Nickili moderatörümüzün bundan 2 yıl önce hazırlamış olduğu bir çalışmayı buldum bu çalışmada veri çekme mantığı benim istediğim gibi ancak o çalışmada iki farklı çalışma kitabından 1 çalışma kitabına belirli verileri almış ben ise farklı konumdaki bir çalışma kitabından lokalimdeki bir kitaba tüm verileri almak istiyorum ilginize teşekkür ederim. Ömer beyin hazırladığı dosyayı da referans olarak buraya ekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri