• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

acceste if formulü

excelde if ile yaptım ama acceste nasıl olduğunu bilmiyorum tabloda iki satır var A da toplam tutar B sütünda d1a ibaresi var ise A toplam tutarına 30,30 ekle yoksa eklemeyecek şekilde bir querye ihtiyacım var yardımınız rica ederim.

Teşekkürler

excelde if ile yaptım ama acceste nasıl olduğunu bilmiyorum tabloda iki satır var A da toplam tutar B sütünda d1a ibaresi var ise A toplam tutarına 30,30 ekle yoksa eklemeyecek şekilde bir querye ihtiyacım var yardımınız rica ederim.

Teşekkürler

A hücresinin denetim kaynağına aşağıdaki formülü yazınız.

IIF (B="d1a";(formülünüz)+30,30;(Formülünüz))

AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE YAPIYORUM AMA HATA VERİYOR ANLAMADIM

SELECT Data.[MUAFİYET KOD],IF (A="D1A";([Data].[10]+[Data].[20]+[Data].[40]+[Data].[50]+[Data].[51]+[Data].[52]+[Data].[70]+[Data].[73]+[Data].[75]+[Data].[93]+[Data].[95])+30,30;([Data].[10]+[Data].[20]+[Data].[40]+[Data].[50]+[Data].[51]+[Data].[52]+[Data].[70]+[Data].[73]+[Data].[75]+[Data].[93]+[Data].[95])) AS toplam
FROM Data;

bu arad dikkat etmenız gereken excel ile access kodlarıın arasında farklar vardır.

Excelde IF
Access de IIF

AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE YAPIYORUM AMA HATA VERİYOR ANLAMADIM

SELECT Data.[MUAFİYET KOD],IF (A="D1A";([Data].[10]+[Data].[20]+[Data].[40]+[Data].[50]+[Data].[51]+[Data].[52]+[Data].[70]+[Data].[73]+[Data].[75]+[Data].[93]+[Data].[95])+30,30;([Data].[10]+[Data].[20]+[Data].[40]+[Data].[50]+[Data].[51]+[Data].[52]+[Data].[70]+[Data].[73]+[Data].[75]+[Data].[93]+[Data].[95])) AS toplam
FROM Data;

IF koutu IFF komutu olacak

burda [Data].[??] neyı ıfade edıyor.
bunların hepsini topluyorsunuz örneğinizi eklerseniz daha kolay yardım edebilirim.

Sayın filizmeral,

Bir de şöyle deneyin:

Kod:
SELECT Data.ID, Data.B, Data.D1, Data.D2, Data.D3, [D1]+[D2]+[D3] AS TOPLAM, IIf([B]="d1a",[TOPLAM]+30.3,[TOPLAM]) AS toplamson
FROM Data;

Yukarıda sorguda bir sütunda data toplamları alınıyor ve ona eğer ile 30,30 ekleniyor.

İyi çalışmalar

Arkadaşlar çok teşekkürler, bir sorum daha var C ye yeni bir sütün açsın table da olmayan ve A sütünunda D1A yoksa C sütununa 30,30 olmalı varsa C sütünu boş olmalı.

Sayın filiz meral,

Kod:
SELECT Data.ID, Data.B, IIf([B]="d1a",30.3,"") AS C, Data.D1, Data.D2, Data.D3, [D1]+[D2]+[D3] AS TOPLAM, IIf([B]="d1a",[TOPLAM]+30.3,[TOPLAM]) AS toplamson
FROM Data;

İyi çalışmalar

access olarak kaydedip gönderemiyorum dosya çok büyük excel olarak gönderiyorum ben yapamadım, siz yapabilirseniz çok sevinirim.

Çok teşekkür ederim,

Sayın filizmeral,

Dosyayı göndermek için:

1.Araçlar - Veritabanı Hizmet Programları - Sıkıştır ve Onarı çalıştırın.

2. Kapatıp winrar veya winzip ile sıkıştırın.

İyi çalışmalar

Merhaba..

Sorgudaki boş alana

Kod:
iif(([muafiyet kod])="d1a";"";30,3)

yazarsanız istediğiniz olur..

Sayın filizmeral,

Örneğiniz de iki istediğiniz şekli de kapsıyor.

İyi çalışmalar

Geri