• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Access Tablosunda Listenen Benzersiz Dataları Saydırmak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Arkadaşlar merhaba,

Ekte hazırladığım formatta göreceğiniz üzere user form yüklendiği anda access veritabanındaki seçilen tablonun içeriğindeki benzersiz kayıtlar listbox'un 1 sütununda listeleniyor. Uzun süre çabaladım, çırpındım ancak beceremedim ve desteğinize ihtiyacım var.

Listbox'un 2 satırına benzersiz listelenmiş verilerin toplam miktarını yazdırmak istiyorum. Yani user formda YANGIN SISTEMLERI seçilmiş ise listboxun ilk sutununda ekli dosyada çalıştığı üzere benzersiz veriler listelenecek ancak veritabanı içeriğindeki toplam YANGIN TUPU, ALEV DEDEKTORU, YANGIN DOLABI sayıları listbox 2 satırına karşılarına toplam miktarlarını yazdırabilmek mümkün müdür?

Ekli dosyalar

• TEST.7z
    TEST.7z
    48.1 KB · Görüntüleme: 4
Hangi alanların toplamının alınacağını belirtmediniz ancak tekil sayıları tablo adını değiştirerek her iki grup için aşağıdaki sorgu ile alabilirsiniz.

SQL:
SELECT TUR, Count(TUR) AS TUR_COUNT
FROM YANGIN_SISTEMLERI
GROUP BY TUR

235672

Zeki Bey yine hızır gibi yetiştiniz gerçekten. Teşekkür ederim. Haklısınız eksik ifade ettim. "TUR" kısmındaki sizin düşündüğünüz şekilde toplam aldırmak istiyorum ancak ekran görüntüsünde ilettiğiniz şekildeki durumu userformdaki listbox içerisinde yapamıyorum.

Bir fikri olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum

Zeki Beyin önerisi ekli dosyaya işlenmiştir...

.

Ekli dosyalar

Haluk Bey, çok çok teşekkür ederim, elinize emeğinize sağlık tam istediğim gibi oldu. İyiki varsınız.

Bana değil, Zeki Beye teşekkür edin.... benim yaptığım sadece hammallık. :)

.

Geri