• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A1 hücresindeki veriye gore B1 hücresinde açıklama çıkması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan burj_11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MS Excel
Herkese merhabalar,

umarım bu sefer sizlerden cevap alabilirim. A1 hücresine combobox koyup seçilen değere göre B1 hücresinde açıklama çıkmasını istiyorum. Her değerin farklı bir açıklaması var. Bunun kolay bir yolu var mıdır?

Selamlar,

Duruma göre istediğiniz işlem formülle yada kodla rahatlıkla yapılabilir. Örnek dosya eklerseniz çözüme daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Selamlar,
dosya ekledım. Bu noktada yapmak istediğim 1. sayfada kategori kod seçildiğinde hemen yanında o kodun kım oldugunun yazmasını istıyorum. Bu yazması gereken açıklamalar 2. sayfada belirtildi.

çok sağolun.

bu formulu ekteki dosyada kullanmaya çalıştım ama comboboxdaki verileri almadı. Sheet 1 deki category kod seçildiğinde sheet 2 deki category kod açıklamalarına gore aynı diğer dosyadaki gibi tanım gelmesine çalıştım ama olmadı.

yardımcı olursanız sevınırım.

Selam

Combobox yerine Veri/Doğrulama özelliğini kullanınız..

Dosyada yapılacak işlemleri biraz daha açık yazarmısınız. Örnegin; hücre adresi belirterek..

Son düzenleme:
Selam

Dosyanız ekte kontrol edermisiniz.. Hoşçakalın

Sayın htrk,

çok sağolun. Suan çalışıyor program. Anladığım kadarıyla combobox yerine veri doğrulama kullandınız.

Peki veri tanımlarken kaynakları nasıl aldırdınız dosyaya? sonuçta kaynağın aynı sayfada olması lazım ama benim yolladığım dosyada aynı sayfada değildi.

İlgili sayfada ad tanımla yaptıktan sonra istediğiniz sayfada formül veya veri/doğrulama/liste olarak kullanabilirsiniz..

Çok teşekkürler
dunyam aydınlandı resmen :)

Geri