• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

A ve C eşit ise Satır renklensin..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba,

Birden fazla veri eşitse satırda renklenme olmasının ihtiyacı var. Örnek dosyaya bakılırsa,
A ve C sütunlarındaki veri birden fazla olup aynı veri ise A:S aralığı belirleyeceğim bir renk ile renklenmesini istiyorum.
Makronun belirlenecek alanı ve renk kısmını değişiklikler olması nedeniyle kod mağduru olduğumdan belirli bir şekilde yazılırsa bu konu için yeniden yardım istemeden de sorunu gidermiş olacağım. Kodu butonsuz olarak hazırlayabilirsek daha da memnun olacağım

Amaç bu veride farklı işlemler olacağından dikkatimi çekmesini sağlaması olduğu için. Manuel olarak yaptım örnek çalışmada umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Ekli dosyalar

merhaba,

3.satırdaki veriyi neden renklendirmeniz.

Merhaba,

Koşullu biçimlendirme ile bir örnek hazırladım.

Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Formülü kopyaladım olmadı, Hepsini renklendirdi. kısaca anlatırsanız memnun olurum.
Formülü de burdan verirmisiniz.

yaptım ama çok fazla yavaşlama yapıyor. makroda olsa daha etkili olacak sanırım.

Koşul ile olmasına önce çok sevinmiştim. ama ciddi derecede yavaşlama yaptığından ve a ve s aralığı dolu olduğundan ve çalışma hayli kabarık olduğundan mğmkün olduğunca formülden uzak kalmaya çalışıyorum.

B u yüzden makroda olması öncelikli makro ile mümkün olabilir mi.

Bu işlemi makro ile her veri girişinde anlık olarak yapsanız da yavaş olacaktır. Tüm sayfayı her defasında tekrar taraması renklendirmeyi kaldırması yada yeni renklendirme yapması gerekir.Mükerrer veri girişini engellemek yada sonradan tek seferlik renklendirme daha hızlı sonuç almanızı sağlar.

Manuel olarak mı yapmamı kast ediyorsunuz

Geri