Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
8. Sütunda _ İle Bitenleri Filtreleme Nasıl Makro İle Yapılır
Merhaba arkadaşlar. H sütununda (8. sütun) 3. satırdan başlayan veriler var. Bazıları _ (alt çizgi) ile bitiyor. Bir makro yapıp bunların filtrelenme (me) sini istiyorum. _ IU1 hücresinde bulunmaktadır.
Sn.serdarokan filtreleme konusunda daha önceden hiç makro yazmamıştım. Bu yüzden sorunuza çabuk cevap veremediğim için kusura bakmayın. 3 günlük yoğun araştırmalarım sonucunda bazı yabancı excel sitelerindeki örnek çalışmalar sonucunda sorunuzun cevabı olan çalışmayı tamamladım. Dosya ektedir. Verdiğiniz kriterlere göre özellikle M3 ve M4 teki değerlere eşittir - eşit değildir yerine içerir - içermez kullandığınız için filtreleme sonucu veri gelmemektedir. Çünkü 8.sütunda Tez_ içeren satırlar bulunmakta fakat _ içermez dediğiniz için bu satırlar filtreleme sonucunda görünmemektedir. Eğer görünmesini isterseniz kriteri eşittir ve eşit değildir şeklinde değiştirebilirim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.