• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

7 den fazla eğer fonksiyonu

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan m.gur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
9 Temmuz 2004
Mesajlar
427
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr & Office 2019 Tr
Merhaba arkadaşlar
Arama motoruyla çok aradım epey örnek var ama hiç bir link çalışmıyor.Bu konuda soru soranlara da cevap olarak link adresi verilmekle yetinilmiş.Çalışmayan linkten de faydalanamıyoruz.Bu yüzden buraya yazmak zorunda kaldım. Örnekte yolladığım formulü tamamlayan olursa sevinirim. 7 den fazla eğer kullanımını bir daha siteye ekleyen olursa çok faydalı olacağı kanısındayım.Teşekkürler.
 
Yuvarlama

Yuvarlama yapılınca olmaz mı?
 
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Özellikle sayın yurttaş'ın çalışması çok güzel olmuş, tebrik ederim. Hepinize iyi çalışmalar.
 
7 Koşuldan fazlasını yapamadım bir türlü yardım edin lütfen ?

Merhaba arkadaşlar banada yardımcı olun lütfen

=EĞER((VE(C7>=K$5;C7<L$5));M$5;(EĞER((VE(C7>=K$6;C7<L$6));M$6;(EĞER((VE(C7>=K$7;C7<L$7));M$7;(EĞER((VE(C7>=K$8;C7<L$8));M$8;(EĞER((VE(C7>=K$9;C7<L$9));M$9;(EĞER((VE(C7>=K$10;C7<L$10));M$10;(EĞER((VE(C7>=K$11;C7<L$11));M$11;"")))))))))))))


Buna 5 koşul daha eklemem lazım bir türlü beceremedim şimdiden tşk. ediyorum
 
Örneği ekledim zaten görürsünüz 13 ten sonra Uy.Fa.Or Hep Sıfır
Yan taraftan allamıyor
 

Ekli dosyalar

Verdiğiniz link inceledim ama olmuyor bir yerde hata yapıyorum aynı şekilde yedişer yedişer bölüyor örnekteki gibi ama hata veriyor koşullar ?
 
MErhaba,

Siz ne yapmak istediğiniz açıklayın. Faklı çözüm yolları olabilir.
 
Verdiğiniz link inceledim ama olmuyor bir yerde hata yapıyorum aynı şekilde yedişer yedişer bölüyor örnekteki gibi ama hata veriyor koşullar ?

Merhaba,

Mevcut 7'li Eğer formülünüze, eklemeye çalıştığınız diğer 5 Eğer'i yazmamış sınız,

Bir örnek hücreye, 12'li Eğer yazarak ve sonucun ne olması gerektiğini de bir başka hücreye girerek açıklarsanız yardım almanız kolaylaşır,

Şu haliyle, ilave edeceğiniz 5'li Eğer'in şartları belli olmadığından çözüm alamıyorsunuz.

Yada Sayın Mahir'in dediği gibi, (12 eğer ile ne yapmak istediğinizi ayrıntılı bir biçimde açıklar ve örneklerseniz), farklı çözümler alabilirsiniz.

Yada son kez , http://www.excel.web.tr/f50/eoer-hk-t20345.html#post570882 link'teki 3 ve 4 no.lu mesajları inceleyiniz.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst