• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

4 kriterli eğer

Excel Vers. ve Dili
XP
f sutunna eğer erkek ise ,30 yasdından kucuk ise,inglizce biliyor ise ğniversite mezunu ise özellikler toplamına 4 yazacak üniversite mezunu
bu kriterlerden biri eksik ise 3 yazacak
bu kriterlerden ikisi eksik ise 2 yazacak bu sutunda ise f sutununda 4 yzıyorsa alındı 3 yazıyorsa yedek 2 yazıyorsa elendi yazacak

Ekli dosyalar

Merhaba,

F2:

Kod:
=(B2="e")+(C2<30)+(D2="ingilizce")+(E2="üniv.mezun")
G2:

Kod:
=ARA(F2;{0;3;4\"elendi";"yedek";"alındı"})
.

biraz abartı olacak ama iç içe eğer ile çözümü varmi..ödev konusuymuş eğer ile çözülmesi gerekiyormuş...Yardım edermisin sayın ömer..İşlem tamam ama ödev konusundan ötürü eğer ile yapılması mümkünmü

f2ye yazınız
=EĞER(VE((B2="e");(C2<30);(D2="ingilizce");(E2="üniv.mezun"));"alindi";EĞER((B2="e")+(C2<30)+(D2="ingilizce")+(E2="üniv.mezun")<=3;"yedek";"elendi"))
yukarıdaki formulde ufak mantık hatası oluştu
formulu bu sekilde degiştiriniz
EĞER(((B5="e")+(C5<30)+(D5="ingilizce")+(E5="üniv.mezun"))=4;"alindi";EĞER(((B5="e")+(C5<30)+(D5="ingilizce")+(E5="üniv.mezun"))=3;"yedek";EĞER(((B5="e")+(C5<30)+(D5="ingilizce")+(E5="üniv.mezun"))<=2;"elendi";"")))

Son düzenleme:
ekledim ama su var f sutununa 4 3 2 seklinde yazmasını istiyorum...bunu yazdıktan sonra g sutunadaki verilere olan 4 3 2 ye göre 4 alındı 3 yedek 2 elendi seklinde olmasını istitorum.bu sekilde girdigimde elendi alındıyı f sutununa yazıyor

ekledim ama su var f sutununa 4 3 2 seklinde yazmasını istiyorum...bunu yazdıktan sonra g sutunadaki verilere olan 4 3 2 ye göre 4 alındı 3 yedek 2 elendi seklinde olmasını istitorum.bu sekilde girdigimde elendi alındıyı f sutununa yazıyor

f2 ye =(B2="e")+(C2<30)+(D2="ingilizce")+(E2="üniv.mezun") bu
formulu yaz g2 yede benim formulu yaz

yani once f sutunnuna 4 kiretere göre 4..3..2 yazacak daha sonra g sutununa 4 ise alındı 3 ise yedek 2 ise elendi yazacak

ekledim fakat il satırdaki kişinin sartları uyuyor 4 yazması gerekiyor 3 yazdı

sayın parametre f sutunundakileri eğer e göre yapmak istiyorum..cozumu sayın omer verdi oldu fakat eğer ile yapmamamız esas..

Selamlar,

Eğerle yapılmış hali;

F2 hücresine;
Kod:
=EĞER(B2="E";1;0)+EĞER(C2<30;1;0)+EĞER(D2="İNGİLİZCE";1;0)+EĞER(E2="ÜNİV.MEZUN";1;0)

G2 hücresine;
Kod:
=EĞER(F2=4;"alındı";EĞER(F2=3;"yedek";EĞER(F2=2;"elendi";"")))

=EĞER((B2="e")+(C2<30)+(D2="ingilizce")+(E2="üniv.mezun")=4;"alındı";EĞER((B2="e")+(C2<30)+(D2="ingilizce")+(E2="üniv.mezun")=3;"yedek";EĞER((B2="e")+(C2<30)+(D2="ingilizce")+(E2="üniv.mezun")=2;"elendi";"elendi")))

g2 hücresine yapıştırın. (f2 hücresine gerek yok)

Geri