• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

4,02509E+12 Bu sayı sorunu nasıl çözebilirim

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar sayılarda sıkıntı yaşıyorum 120.000 satırda işlem yapıyorum 4025092037754 bu barkod numarasını Metine çevirince 4,02509E+12 bu hale geliyor üstünden geçtiğimde düzeliyor hepsini birde metine çevirip asıl barkod numarasını elde etmem lazım yardımlarınızı bekliyorum.

Metine çevirmekten kastınız nedir, niye öyle bir şey yapıyorsunuz, asıl barkod numarasını elde etmek ne demek?

4025092037754 bu barkod numarasını excel kutusuna yazdığımda 4,02509E+12 bu hale geliyor metine çevirmemdeki neden ise bende ikitane excel dosyası var barkod numaralarınaı kullanarak düşey arama yapıyorum fakat barkod numarası metin değilse kayıtlar gelmiyor

4025092037754 bu barkod numarasını excel kutusuna yazdığımda 4,02509E+12 bu hale geliyor metine çevirmemdeki neden ise bende ikitane excel dosyası var barkod numaralarınaı kullanarak düşey arama yapıyorum fakat barkod numarası metin değilse kayıtlar gelmiyor

Hücreyi önce numerik olarak biçimlendirin, ondalık sayı 0 olsun
sonra metne çevirirsiniz.

Evet olmuyormuş bende şaşırdım.

Eğer barkod numaraları belli uzunlukta değilse hepsini nümerik yapın bence.

İsteğe uyarlanmıştan hücre özellikleri ile olmamasına bende şaşırdım.

Formül ile yapılabilir, ek bir sütuna ekteki formülü uygularsanız sayıları metin olarak alabilirsiniz.

Kod:
=METNEÇEVİR(A1;"0")

Düşeyara yaptığınız dosya örneğini ekler misiniz inceleyelim?

Arkadaşlar sayılarda sıkıntı yaşıyorum 120.000 satırda işlem yapıyorum 4025092037754 bu barkod numarasını Metine çevirince 4,02509E+12 bu hale geliyor üstünden geçtiğimde düzeliyor hepsini birde metine çevirip asıl barkod numarasını elde etmem lazım yardımlarınızı bekliyorum.

.

Verileriniz A sütununda ise;

B1'e;

Kod:
İngilizce:

=TRIM(A1)

Türkçesi:

=KIRP(A1)

Veya;
Kod:
=""&A1

yazıp aşağıya doğru kopyalayın.