• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

30 textbox yerine 1 textbox ile kaydetmek.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahatbek
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba arkadaşlar.
İşyerimde önüme davetiye listeleri geliyor ki bazıları 1 kişi iken bazıları 30 kişiye kadar çıkıyor, bir form hazırlayıp bunları kaydetmek istedim fakat foruma 35 adet textbox yerleştirmem gerekiyor buda pek hoş olmayacağını düşünüyorum.

Textbox1 sıra no. (A hücresi)
Textbox2 davetiye No. (B hücresi)
Textbox3 davetiye konusu (C hücresi)
Textbox4 kişi sayısı (D hücresi)
Bundan sonra 30 adet textbox daha,
İstediğim:
Textbox5 ile her kişinin adını girip enter dediğimde E hücre, F hücre, G hücre... lerine kaydetmesi gerekiyor.
Birde Textbox4 deki kişi sayısı kadar kayıt ekleyip fazlasına izin vermemesi ve her kayıtın kendı satırına eklemesi gerek.
Saygılar...

Merhaba,

Neden alt alta değil de yan yana yazdırıyorsunuz bilgileri?

A-B-C ve D sütunlarını anladık, mantıklı, ama neden E-F-..... sütunlar, neden 2. satır, 3. satır değilı?

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan hocam her zaman hızır gibi yetişmişsiniz sağolun varolun, teşekkürler.
Saygılarımla...

ComboBox'tan Arama

Selam-u-alekum hocam.
Akşam eve gelip örnek üzerinde çalıştım tam benim istediğim gibi olmuş adeta benim zihinimi okumuşsunuz, ilaveten kayıt No ve kayıt tarihi yerleştirdim, tarihi getirdim ama kayıt No'da hata verdi.

Ayrıca iki adet ComBobox yerleştirdim ve oradan seçtiğimde, kayıt no ve kayıt tarihi label'e, davetiye no, konu ve kişi sayısı TextBox'lara ve listbox'a o kayıta ait kişi adları alt alta sıralı gelmesini istiyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Dosyanıza gerekli eklemeleri yaptım. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Hocam Allah razı olsun çok teşekkür ederim, büyük bir yükten kurtardınız beni.
Saygılarımla...

Hocam bir ayrıntıyı unutmuşum o da şu, ComboBox2'den davetiye konusunu seçtiğimde o kunu ile ilgili kaç adet davetiye olduğunu davetiye No.su ile birlikte listbox'ta sıralaması. Yani Combo1 ile Combo2 birbirnden ayrı işlev yapması.
Saygılar...

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Öncelikle çok teşekkür ederim hocam.
Özür dileyerek üstteki iletimde sorum tam anlaşılır olmamış.
İstediğim,

1- ComboBox1 ile davetiye numarası ile arama yapıp isimleri listelemesi, (yani o numarada kaç kişi olduğunu göstermesi)
2- ComboBox2 ile ise davetiye konusunu listelemesi, (sadece o kunu ile ilgili kaç adet davetiye geldiğini göstermesi)
Örneğin:
250 Toplnatı
251 Toplantı
252 Toplantı
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''
253 Yemek
254 Yemek
255 Yemek

Saygılar...

Son düzenleme:
Merhaba,

#10 nolu mesajımdaki dosyayı güncelledim. İncelermisiniz.

Hocam teşekkür ederim harika oldu yalnız bu sefer combo1 den seçildiğinde Text1,2 ve 3'e bilgi gelmiyor.
Saygılar...

Merhaba,

Bilerek o bilgileri getirmedim. ListBox nesnesinden listelenen kayıtlara bir kez tıkladığınızda bilgiler ilgili nesnelere aktarılmaktadır.

Özür dilerim hoca fark etmemişim çok güzel Allah razı olsun ve bu konuda bu şekilde çözülmüş oldu.
Saygılar...

Geri