• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 veya daha fazla hücreyi rakamsal olarak karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Arkadaşlar Çalıştığım inşaat firmasında fiyatı en uygun olan malzemeleri tespit etmemiz için excel üzerinde bir tablo kullanıyoruz. Bu tabloda beton vb. malzeme aldığımız firmalara ait fiyat listesi mevcut. En düşük fiyatı Yeşil Yapıyoruz fiyat arttıkça Kırmızıya dönüyor.
Örneğin 3 firma olduğunu varsayalım En düşük fiyat YEŞİL Ortada kalan fiyat SARI yüksek fiyat KIRMIZI oluyor. bunu her fiyat ve firma eklendiğinde yada ayrıldığında tek tek düzenlemek zorunda kalıyoruz. Sizden ricam bunu otomatikleştirecek bir macro nasıl uygulayabilirim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Örnek Ektedir...

Ekli dosyalar

Merhaba
Sadece 2 veya 1 hücre dolu ise renklendirme nasıl olsun.

Merhaba

Macro'ya gerek yok gibi gözüküyor. Eki inceleyin. Yeni bir firma eklerken de araya bir kolon ekleyin. Başka bir ayara gerek kalmaz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Macro'ya gerek yok gibi gözüküyor. Eki inceleyin. Yeni bir firma eklerken de araya bir kolon ekleyin. Başka bir ayara gerek kalmaz.

Dostum bu çok iyi olmuş bunu nasıl yaptığını sana zahmet olmaz ise açıklayabilirmisin ben Koşullu biçimlendir ile yaptım ama bunu her hücreye tek tek uygulamam gerekti durum böyle oluncada işin cılkı çıktı. kısaca nasıl yaptığını açıklarsan süper olur

muokumus

Usta 1 veya 2 hücre dolu ise renklendirme çok fark etmez tek hücre doluysa doğal olarak en uygun fiyat odur 2 hücredede yeşil kırmızı uygun zaten lark usta böyle yapmış Birde aradaki fiyatlarıda aynı sarı değilde ton farkı yapabilirsek bu liste tadından yenmez :D Örneğin fiyatı artana göre 1. fiyat yeşil 2. fiyat açık sarı 3. fiyat sarı 4. fiyat turuncu 5. fiyat kırmızı olabilir tabi bu olabilirmi bilmiyorum oldu diyelim 5 firma değilde 3 firma olarak kullanmaya kalkarsak bu sefer herşey karışır diye düşünüyorum.

Lark usta açıklamanı sabırsızlıkla bekliyorum...

Lark usta buldum sende koşullu biçimlendirme kullanmışsın ve Formul olarak işlem yapmışsın ben bunu akıl edemeyip hücreler arası karşılaştırma yapıyordum durum böyle oluncada ne kopyalama yapabiliyordum nede doğru düzgün bir sonuç elde edebiliyordum şimdi çözdüm işi ellerin dert görmesin yardımcı olan herkese teşekkürler...

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("E2:I1000")) Is Nothing Then Exit Sub
Dim i As Long, j, büyük, küçük, orta1, orta2, orta3, sonsat As Byte
On Error Resume Next
Application.ScreenUpdating = False
sonsat = Range("E1000").End(3).Row
Range("E2:I1000").Interior.ColorIndex = 2
For i = 2 To sonsat
For j = 5 To 9
If Cells(i, j) = "" Then GoTo 10
orta1 = WorksheetFunction.Large(Range("E" & i & ":I" & i), 4)
orta2 = WorksheetFunction.Large(Range("E" & i & ":I" & i), 3)
orta3 = WorksheetFunction.Large(Range("E" & i & ":I" & i), 2)
büyük = WorksheetFunction.Large(Range("E" & i & ":I" & i), 1)
küçük = WorksheetFunction.Small(Range("E" & i & ":I" & i), 1)

If Cells(i, j) = orta1 Then Cells(i, j).Interior.ColorIndex = 19
If Cells(i, j) = orta2 Then Cells(i, j).Interior.ColorIndex = 36
If Cells(i, j) = orta3 Then Cells(i, j).Interior.ColorIndex = 6
If Cells(i, j) = büyük Then Cells(i, j).Interior.ColorIndex = 3
If Cells(i, j) = küçük Then Cells(i, j).Interior.ColorIndex = 4
10
Next j
Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Kodu deneyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyayı 6. mesaja ekledim inceleyiniz.

Olay budur çok teşekkür ederim sizlerede zahmet verdim Hakkkınızı helal edin. Ben bu macroyu kurcalarak birşeyler daha yapmaya çalışacam bakalım başarılı olabilecekmiyim :) böyle böyle macro da ne ne işe yarar onu öğreniyorum :)

Emeği geçen herkese minnettarım çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim...

Rica ederim. Makro öğrenmenin en güzel yollarından biri makroyu anlamaya çalışmaktır. İyi çalışmalar.

Geri