• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3. sayafada toplam alma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
arkadaşlar sizden bir konuda yardım istiyorum. ekte yolladığım dosya da görüleceği gibi taltiflerle sıklıkla uğraşmaktayız farklı kararlardan farklı miktarlarda taltif geldiği için şahısların aldıkları taltifleri tek tek toplayıp sonra hesap numaralarını bulup ayrı bi dosya olusturmamız gerekiyor 900den fazla çalışanımız oldugunu düşününce bana hak vereceksinizi yaklaşık tam 1 gün harcıyoruz bu işlemlere sizlere danışmak istedim. istediğim şey şu sayfa 1deki TC leri aynı olanların taltiflerinin toplamlarını alması sayfa2 deki tc numarasıyla karşılaştırıp hesap numarasını almasını ve sayfa3 e hesap numarası ve alması gereken toplam taltifi aktarmak,
emeği geçenlere şimdiden sonsuz teşekkürler...

Ekli dosyalar

Merhaba;

Bu şekilde anladım, ona göre hazırladım. Sayfa3 A hücrelerine tc noları kendiniz girecekseniz.

Onuda kendisi bulsun derseniz farklı bir çözüm yolu arayalım.

Ekli dosyalar

buda işimizi görebilir benim istediğim aslında tam olarak sadece sayfa1 i deiştirmekti ve sayfa 2yi güncellemek yani sayfa 1 i deiştirdiğimde sayfa3de listeyi kendisi oluşturmasıydı mümkünse ve vaktiniz varsa çok memnun olurum

buda işimizi görebilir benim istediğim aslında tam olarak sadece sayfa1 i deiştirmekti ve sayfa 2yi güncellemek yani sayfa 1 i deiştirdiğimde sayfa3de listeyi kendisi oluşturmasıydı mümkünse ve vaktiniz varsa çok memnun olurum

Üstad bu dosyaya diğer verilerinizi girerek bir dener misiniz?
Makrolu yapmaya çalıştım, bir problem olduğunda bana geri dönersiniz.

Ekli dosyalar

emekleriniz için çok teşekkür ederim ancak çalışmadı :(

...

hataların ekran görüntülerini ekledim ve güvenlik seviyesini düşürdükten sonrada denedim ama olmadı maalesef

Ekli dosyalar

• hata 1.jpg
    hata 1.jpg
    95.7 KB · Görüntüleme: 12
  • hata 2.jpg
    hata 2.jpg
    90.8 KB · Görüntüleme: 7
hataların ekran görüntülerini ekledim ve güvenlik seviyesini düşürdükten sonrada denedim ama olmadı maalesef

Ben denedim ve hata almıyorum anlamış değilim. Acaba T.C. no larınızın yazdığı sütununuzda ki verilerde numaradan başka veri var mı acaba?

sayıyaçevirip deniyorum ama hala çalıştıramadım daha önceki göndermiş olduğunuz formüllü exceli kullanmaya devam edeceğim o bile büyük derecede işimizi görür sanırım emekleriniz için sonsuz teşekkürler

sayıyaçevirerkte denedim ama yinede sonuç alamadım ama eski göndermiş olduğunuzda işimizi görüyoru şuan için belki sorun şuradan da kaynaklanıyor olabilir biz excel 97 kullanıyoruz

sayıyaçevirerkte denedim ama yinede sonuç alamadım ama eski göndermiş olduğunuzda işimizi görüyoru şuan için belki sorun şuradan da kaynaklanıyor olabilir biz excel 97 kullanıyoruz

Merhaba,

Sayfa3'e sırf formül hazırladım. Bu yöntem çalışmanızı oldukça yavaşlatacaktır.

Ama ben ek olarak yinede benzer makro düzenledim. Birde onu deneyiniz tekrardan.Bakalım bu sefer hata verecek mi?

İlk önce dosyayı gönderdiğim gibi kullanın, çok yavaş oluyorsa eğer butona basarak deneyiniz.

Ekli dosyalar

bu sefer tamamdır çok teşekkür ederiz emekleriniz için makro uzun sürüyo ama formülde sadece 5 snde hesaplıyo bizim için çok çok iyi bi zamanlama büromuz adına sizlere minnettarız

bu sefer tamamdır çok teşekkür ederiz emekleriniz için makro uzun sürüyo ama formülde sadece 5 snde hesaplıyo bizim için çok çok iyi bi zamanlama büromuz adına sizlere minnettarız

Rica ederim,

Formül aslında hızlı hesap yapmaz, siz verilerinizi çoğalttıkça ne kadar yavaşlayacağını göreceksiniz :)

Kolay gelsin , iyi çalışmalar.

mrb exzelde ürünlerin alt alta girilmiş fiyatlarını en son ki hücrede toplamasını istiyorum nasıl yapabilirim?

mrb exzelde ürünlerin alt alta girilmiş fiyatlarını en son ki hücrede toplamasını istiyorum nasıl yapabilirim?

Merhaba (mrb),
Exzelde (Excel de) toplamak istediğiniz sütunun en son hücresine geliniz ve;

Kod:
=topla([B][COLOR="Red"]buraya ilk hücre adı[/COLOR][/B]:[B][COLOR="red"]son hücre adı[/COLOR][/B])

Geri