• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 listbox un hangisine çift tıklarsan, sağdakinde onun alt elemanları listelensin.

22. mesajda durum biraz daha değişik bir hale geldi.

Son düzenleme:
Öğretmenler için iller arası Tercih Robotu

Evren Gizlen ve Halit Özdemir Üstatların yardımıyla oluşturduğum dosyayı tercih robotu haline getirmek isterken hiç ummadığım küçük ayrıntılarda sorun yaşamaya başladım.
iller, ilçeler ve okullar listesinde birer öğe seçili olmadıkça, "TERCİHLERİME EKLE" butonu pasif kalmalı, ta ki okullardan her hangi biri de seçili olana kadar. Bu noktada takılıp kaldım. Eğer hem il, hem ilçe hem de okul seçili durumdaysa "TERCİHLERİME EKLE" Butonu aktif olmalı ve basıldığı zaman seçili il, seçili ilçe ve seçili okul "tercihlerim" sayfasına eklenmeli, FormTercihlerde ki tercihlistesi (listbox) ta görünmeli.
"TERCİHLERİME EKLE" butonunu aktifleştirmek için UserForm Initialize olayına şu kodu yazdım, ama çalşımadı.
Kod:
For l = 1 To 3
    If Controls("ListBox" & (l)).ListCount >= 1 Then
        For i = 0 To Controls("ListBox" & (l)).ListCount - 1
            If Controls("ListBox" & (l)).Selected(i) = True Then
                CommandButton2.Enabled = True
            End If
        Next i
    End If
Next l
FormTercihler de tercihlistesi(listbox) un sağ tarafında ki "aşağı taşı", "yukarı taşı" butonları pasif durumda iken her hangi bir tercih seçildiğinde aktif duruma geçmeliler. "tercihlerimden çıkar" butonu da aynı şekilde. Bu butonlar aktif hale geldiği zaman basıldıkları zaman buna uygun olarak tercih sıralaması hızlı bir şekilde yer değiştirebilmeli, sonuçlar tercihler sayfasında olduğu kadar FormTercihler (userform) formunda daki tercihlistesi(listbox) ta da yer değiştirmeli ya da gerekiyorsa silinmeli.
Bu değişikliklere göre UserForm1 deki label4 ve label4 yapılacak tercih sayısı ve kalan tercih sayısını aktif olarak görüntülemeli.
Tercih Mantığı şöyledir:
öğretmenin 25 tercih hakkı vardır. tam okulu tercih eder. bir kutucukta 26. tercih istiyorum, istemiyorum aktivasyonu vardır. 26 tercih, o ilde ki tüm ilçeleri ve bu ilçelere bağlı tüm okulları kapsar. Yani hiç bir yere çıkmazsa bu ilde ki okullardan hangisi olursa razıyım hesabı.
yani aslında 26. tercih bir tercih değil, o seçilen ilde ki tüm ilçe ve o ilçelere bağlı okulları kapsıyor.
örnek dosya sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlatır.
Yardımlarınız için önceden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
bunlara yeni okul eklemek istiyorum

Ekli dosyayı irdeleyin.

teşekkürler, lakin eksik okul olduğunda bunu form ile nasıl ekleriz ya da düzeltmesini yapabiliriz. yardımcı olursanız sevinirim.

Geri