• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 koşullu sayma işlemi (formül)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Değerli üstadlarım merhaba yine bir sorum olacak.Yardımcı olursanız memnun olurum.
C sütununda Elektrik,inşaat,mekanik,çelik gibi 8 farklı ibare var.
M sutunuda ise ED,İBD,TP,BK gibi ibareler var.
Q sütununda ise karışık olarak tarihler var.

Benim yapmak istediği kısaca şu;Haftalık olarka verileri yazmam gerekiyor.
27.11.2014 tarihi ile 20.11.2014 tarihi arasında bulunan Elektrik İBD leri say,Elektrik ED leri say,Elektrik BK lari say,Elektrik TP leri say.
Aynılarını İnşşat mekanik çelik içinde yapacağım.Bu birinci hafta için olacak
2. hafta için geriye doğru 19.11.2014 tarihi ile 12.11.2014 tarihi arasındakiler için aynı işlem 3.hafta için 11.11.2014 tarihi ile 04.11.2014tarihi arasındakileri.
4.hafta 03.11.2014-27.10.2014 tarihi arasındakileri
5.Hafta 26.10.2014-19.10.2014 tarihi arasındakileri.

Konuyla ilgili yardımcı olursanız memnun olurum

Sayın arkadaşım bu dediklerinizi Özet Tablo özelliği ile yapabilirsiniz

Sayın Atakoylu teşekkür ederim.Özet tabloyu denedim ama tablo ilginç bir şekilde açmıyor.(başka yerlerde açıyor ama benim tabloda açmadı)Hepsini filtrelediğimde de özet tablodaki gibi sayıları sayabiliyorum Fakat tek bir tabloda göstermek istiyorum. Formül ile nasıl yaparım konusunda yardımcı olabilirmisin.

Vall belki çok oluyorsun diyeceksiniz ama şirketimde internet kısıtlaması olduğu için gönderdiğiniz dosyayı indiremiyorum.Altın uye olmadığım içinde RAR lı dosyayı alamıyorum.
Cep telefonunda görmek için dosyayı indirmeye çalıştım telefonunuza virüs bulaştır diye uyarı geldi.
Burdan gönderebilirmsiniz?

Denermisiniz.

Ekli dosyalar

• Say.xls
    Say.xls
    30.5 KB · Görüntüleme: 20
Sayın Zorbey teşekkür ederim ancak burdan hiç bir dosyayı indiremiyorum.
Yazmanız mümkün değil mi?

U4 Hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($Q$4:$Q$986>=$S$3)*($Q$4:$Q986<=$T$3)*($C$4:$C$986=$S4))
U5 Hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($Q$4:$Q$986>=$S$3)*($Q$4:$Q986<=$T$3)*($M$4:$M$986=$T5))
U6 hücresine
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($Q$4:$Q$986>=$S$3)*($Q$4:$Q986<=$T$3)*($C$4:$C$986=$S6)*($M$4:$M$986=$T6))

Ekli dosyalar

• Say.jpg
    Say.jpg
    98.5 KB · Görüntüleme: 2
Sayın Zorbey tüm değerler 0 çıktı
S3,S6,T3,T5,T6 da hangi bilgiler yazıyor?

Tarihler Q sutunda
İki Tarih Arasında bir değeri Saydırmak için
S3 Hücresine ilk Tarihi Yazın
T3 Hücresine Son Tarihi Yazın
S4 hücresine C Sutununda Sayılacak Olanı yazın.
T4 Boş Kalsın
S5 Hücresi Boş Kalsın
T5 Hücresine M Sutununa Sayılacak Olanı Yazın

İki Seçenek için
S6 Hücresine C Sutununda Sayılacak Olanı yazın
T6 Hücresine M Sutununda Sayılacak Olanı Yazın

Sayın Zorbey,
Sizide uğraştırıyorum hakkınızı helal edin.Tarihleri yazdım seçilecek aralıkları seçtim formülü aşağıdaki gibi tümüne uyguladım.ama hala "0" veriyor.
=TOPLA.ÇARPIM(($Q$4:$Q$986<=$AG$398)*($Q$4:$Q986>=$AG$399)*($C$4:$C$986=$X$397)*($M$4:$M$986=$Y397))

AG398 =27.11.2014 yazıyor
AG399 =20.11.2014 yazıyor

X397 hücresinde C sütununda sayılmasını istediğim isim yazıyor (Mekanik)
Y397 hücresinde M sütununda sayılmasını istediğim isim yazıyor (TP)

Ne yapabilrim bilmiyorum.

Kod:
topla.çarpım(($q$4:$q$986[color="red"]>[/color]=$ag$398)*($q$4:$q986[color="red"]<[/color]= $ag$399)*($c$4:$c$986=$x$397)*($m$4:$m$986=$y397))
Kırmızı olanlara dikkat edin lütfen.

Üstadım formülü aynen kopyaladım.Ama sonuç yine "0" çıkıyor tüm değerlerde.Yazı karakterlerinde farklılık var mı diye kontrol ettim fakat farklılıkta yok.

Hesaplama Otamatik değilde El ile olabilir.
Klavyeden F9 basarak deneyin çalışırsa
Hesaplamayı Otamatiğe alın.

Üstad F9 "#yok" hatası verdi.Yani oda çalışmıyor.
Aslında formülü iki koşullu denedim (Tarih aralığını seçmeksizin) sonuç veriyor.Sadece o tarih aralıgındaki denk gelenleri nasıl saydıracağım.
Topla.çarpım dışında başka bir formülmü kullanmalıyız acaba? Mesela aklıma gelen Çok eğersay ile iki tarih aralığını koşullandırabilirmiyiz?

Buraya ekleme yapamıyorum altın üye olmadığım için ama yakın zamanda üye olacağım.
siteye belki ayrkırıdır ama mail adresimi versem size sizde bana mail ile dönüş yapsanız ben dosyayı ekleyip size göndersem olur mu?

Anladığım kadarıyla tarih sütununda bir problem var. Tarih alanındaki değerler gerçekten tarih mi? Metin biçiminde olabilir. Kontrol ediniz.

Geri