• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 farklı Sheet'te bulunan verileri aktarmak..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okreg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2002, Türkçe
Merhaba

Sayfa1, Sayfa2, Sayfa3 'te 3 farklı kişiye ait veriler bulunuyor.
Veriler belli düzende sıralı değil. Yani bir kişide kilo sorgulanırken diğerinde deneyim öncelikte oluyor.
Sonuç olarak ben tüm sayfalarda bulunan verileri Sayfa4 sheetine ilgili hücreye aktarmak istiyorum.

Uğraştım ama yapamadım, yardımcı olursanız sevinirim

İyi geceler

Ekli dosyalar

yok hocam bu çok basit olmuş :) teşekkürler
her sayfadaki butonları kullanarak aktarma yapmam gerekiyor

Dosyanız ekte Sayfadaki butonlarla aktarım Yapacaktır...

Ekli dosyalar

Sanırım istediğimi tam olarak aktaramadım hocam

Yapmak istediğim, her sayfada A1 hücreinde bulunan verinin altındaki bilgileri gidecek Sayfa4’teki doğru hücrelere aktaracak.
Yani;
Sayfa1 A1 hücresinde Ahmet verisi var.
Ahmet’in altındaki

Boy 170
Yas 30
Kilo 80
Deneyim 3

Verilerini gitsin Sayfa4’te Ahmet sütunun altındaki ilgili satırı bularak (atama değil sorgulama yapmalı) aktarılsın.
Yani Sayfa1’den kilo verisini alacak, gidecek Sayfa4’te Ahmet sütununu bulacak, sonra kilo satırını bulacak, kesiştiği hücreye 80 değerini aktaracak

Umarım anlatabildim
Teşekkürler

Merhaba

Sayfa1, Sayfa2, Sayfa3 'te 3 farklı kişiye ait veriler bulunuyor.
Veriler belli düzende sıralı değil. Yani bir kişide kilo sorgulanırken diğerinde deneyim öncelikte oluyor.
Sonuç olarak ben tüm sayfalarda bulunan verileri Sayfa4 sheetine ilgili hücreye aktarmak istiyorum.

Uğraştım ama yapamadım, yardımcı olursanız sevinirim

İyi geceler

.

Dosyanız ekte.

Konu için bakınız:

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

.

Ekli dosyalar

4 nolu mesajımdaki dosya istediğinizi yapıyor zaten...

4 nolu mesajımdaki dosya istediğinizi yapıyor zaten...

sayın securty
sizin hazırladığınız dosyada,
örneğin Sayfa2'de
Mehmet'in altına deneyim bilgisini eklersek ve butona basarsak aktarma yapmayacak.
Yani;
benim ihtiyacım olan, 5. mesajda belirttiğim gibi; her girdiğim veriyi sorgulayarak aktarma yapması

yapmak istediğim acaba excelde mümkün değil mi?

sayın securty
sizin hazırladığınız dosyada,
örneğin Sayfa2'de
Mehmet'in altına deneyim bilgisini eklersek ve butona basarsak aktarma yapmayacak.
Yani;
benim ihtiyacım olan, 5. mesajda belirttiğim gibi; her girdiğim veriyi sorgulayarak aktarma yapması
Sanırım İstediğiniz Bunun Gibi..

Ekli dosyalar

Sanırım İstediğiniz Bunun Gibi..

Sayın security

Maalesef değil.

Acaba ifadelerimi yanlış kullanıyorum, çünkü ben bir sayfadan diğer sayfaya aktarmayı yapabiliyorum onda sorun yok..

Sheets("Sayfa4").Range("B2").Value = Range("B2").Value

Yazdığınız bu kod, aktif sayfadaki b2 hücresine git veriyi al sonra sayfa4'ün b2 hücresine kopyala komutu. ama benim istediğim bu işlemi sorgulayarak yapması

Örneğin ben sayfa4'teki satırları ve sütunları yer değiştirsem yada araya satır yada sütun eklesem bu kod çalışmayacak. Benim istediğim sorgulayarak yapması.
Ben if ..then.. else döngüsüyle yapmaya çalıştım ama yapamadım

Benim yapmak istediğim;

Sayfa1'de a1 hücreisne bakacak. Buradaki veri Ahmet olduğunu belirledi. Sonra alt satıra geçecek Ahmet'in boyunu alacak. Sonra gidecek ilk olarak Sayfa4'te Ahmet'in sütununu bulacak. Sonra boy satırını bulacak ve sütun-satır ın kesiştiği hücreye boyu kopyalayacak.
Sonra Sayfa1'de diğer satıra geçecek. Yas bilgisini alcak. aynı şekilde Sayfa4'te kesişen hücreye yaş bilgisi atayacak.
Bu döngü ta ki sayfa 1'de boş satır görene kadar devam edecek
Boş satır gördüğünde işlem tamamlanmış olacak

Umarım anlatabildim

Teşekkürler

hallettim teşekkürler

Ekli dosyalar

Geri