• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

3 değişkenli bir fomül lazım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seyfi27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Arkadaşlar herkese selam,

2 gündür düşünüpte bulamadığım bir sorum var, eğer yardımıcı olabilirseniz sevinirim.

Kısaca açıklamaya çalışayım

Çalışma 1 Çalışma 2
Satış fiyatı 28,024 --- 27,000
Maliyet 28,000 --- 28,000
Kar 24 --- -1,000

Sorum şu, eğer kar 0 (sıfır) veya eksi bir değerse satış fiyatına dokunam yani aynı kalsın, eğer kar varsa yani + bir değerse %2 indirim yap (satış fiyatından) ancak Çalışma 1 de olduğu gibi çok küçük bir kar varsa 24TL gibi %2 indirim yapınca kar eksi olacak bu durumda karı başa baş noktasına getir, yani öyle bir oran bulki satışı maliyete eşitle.

Bunun excelde yazabilecek birisi varmı acaba?

Şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba
Ekli dosyayı inceler misiniz? Küçük bir kar dediğiniz rakamı şimdilik 100 olarak ayarladım siz bir kontrol edin yanlışlık varsa düzeltelim.

Ekli dosyalar

merhabalar,

Hızlı cevabınız için teşekkür ederim ancak satış rakamını ne yaparsam yapayım istenen satış fiyatı hep 28000 tl oluyor aslından bana gereken şu, eğer kar eksi ise satış rakamını olduğu gibi bırak yani zararsa zarar kalsın, eğer kar artı bir rakamsa %2 indirim yap, örneğin kar 2000 tl ise %2 indirim yapınca bile kar hala artı olur, ancak 25 tl kar varsa %2 indirim yapınca kar eksi çıkar budurumda karı başabaş noktasına getirmem lazım yani yanlızca 25 tl indirim yapabilirim.

Merhaba

Eki inceler misiniz.

Ekli dosyalar

B7 Hücresine Yaıp dener misiniz?

Kod:
=EĞER(B3-(B3*0,02)<B4;B4;EĞER(B5<=0;B3;B3-(B3*0,02)))

Sayın lark,

Ekte gönderdiğiniz dosya ihtiyacım olan işlemi yapıyor, çok teşekkürler ayrıca accounted80e de teşekkür ederim yardımları için.

Herkese kolay gelsin.

Acayip sevindim yaaa :)

Rica ederim. Ben de sevinmenize sevindim.

Geri