21122006şeklindeki bir tarihi 21.12.2006 şeklinde yazmak

21122006şeklindeki bir tarihi 21.12.2006 şeklinde yazmak mümkünmü ve herhangi bir tarihin 1 ay sonrası nasıl hesaplanır.tşk

Aşağıdaki kodları, Sayfa sekmesini (Sayfa adı) sağ tıkladığın zaman açılacak olan kod görüntüle bölümüne yaz. A sütununa girdiğin tarihler, istediğin biçimi alacaktır.
Not: Kod sahibi arkadaşımızın adını unuttuğum için yazamıyorum. Ã?zür...
Kod:
Dim hucre As Integer
Dim eski_hucre, eski_hucre_column As String
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)

On Error Resume Next
If eski_hucre_column = "1" Then 'buradaki "1"  rakamı sütun belirleyicidir
veri = ActiveCell
Range(eski_hucre) = Format(DateValue(Left(Range(eski_hucre).Value, 2) & "." & _
Mid(Range(eski_hucre).Value, 3, 2) & "." & Right(Range(eski_hucre), 4)), "dd.mm.yyyy")

End If
eski_hucre = ActiveCell.Address
eski_hucre_column = ActiveCell.Column
End Sub

Hücre Biçimlendir + İsteğe Uyarlanmış + Tür kutucuğunu temizleyin ve bunu yazın. 00"."00"."0000 yada 00"."00".""2006". İlk biçim için 8 tarih sayısı yazmak gerek. İkinci biçim için 4 tarih sayısı yazmak lazım. Ã?rnek : 01012006 enter yada 0101 enter.

Güncel tarihe bir sonraki ayı göstermek için : =bugün()+"1'den 31'e kadar herhangi bir sayı. Ã?rnek : =BUGÜN()+20

çok teşekkür ederim
dediğin şekilde oldu yaptım ama bulduğum tarihe 1 ay sonrasını yapamadım mazıdağını/mardin i gördüm oralımısın yoksa ordamı görevlisin viranşehir /şanlıurfa dayım ben istersen msn adresimi verebilirim.
yardım almak için konuşuruz belki

Merhaba

Lütfen sorularınız için aynı konuya ait ikinci bir başlık açmayınız.
Diğer başlığınızı sildim.

Sn mehmet021,

1 ay ekleyeceğiniz tarih A1 hücresinde ise;

=TARİH(YIL(A1);AY(A1)+1;GÜN(A1))

Herhangi bir hücreye "gün/ay" enter, biçiminde yazıldığı zaman, araya nokta konulmadan tarih yazılabilir. Ã?rnek : 21/02 enter. Oluşan tarih biçimi, 21.02.2006 olur. "Hücre Biçimlendir"den kendinize uygun tarih biçimini seçersiniz.

Geri