• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2022 sayılı yasa kayıt formu

mhaluksen

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010- Türkçe
Arkadaşlar formu yakından takip ediyorum.Gerçekten excelde ne öğrendiğimse siz değerli arkadaşların sayesinde öğrendim.Yalnız textbox işin anlamış değilim.siz altın değerindeki arkadaşlardan yardım bekliyorum. iş yerinde 2022 sayılı yasa (yaşlılık ve özürlü maaşı) için başvuruları ben alıyorum. Kendi çapımda ve formdaki arkadaşların sayesinde ekteki tabloyu yaptım. Ama bunu textbox da yapmak istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İsim sütununda arama yapmak için 2. satırla 1. satır arasına boş bir satır ekleyin (2. satırda sağ tık - Ekle)

sayfanın istediğiniz yerine bir textbox ekleyin

Textboxın kodu olarak şu kodu kullanın:

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
METİN2 = TextBox1.Value
Set Fc2 = Range("b3:b6000").Find(What:=METİN2)
Application.Goto Reference:=Range(Fc2.Address), _
   Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=2, Criteria1:="*" & TextBox1.Value & "*"
If METİN2 = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=2
End If
End Sub

böylece textboxtan B sütunundaki isimleri arayabilirsiniz.

diğer isteklerinize gelince, neden userform kullanmak istediğinizi anlamadım. Böyle de gayet güzel bir şekilde kullanabilirsiniz. ,

dosyayı açtığınızda ilk boş satıra gitmek için de kod mevcut. Örneğin bir düğme ekleyip o düğmeye aşağıdaki kodu yapıştırısanız, D sütununda ilk boş hücreye gider:

Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
  Set c = [d3:d6000].Find("")
If Not c Is Nothing Then c.Select
End Sub

arkadaşım ilgi ve alakan için teşekkürler. Ben textbox yapmasını bilmiyorum, sen veya başka ilgilenen arkadaşlar yaparsa çok makbule geçer. Eğer yaparsanız çok memnun olur çok dua ederim.

O düğmeleri siz oluşturmamış mıydınız?

hayır sadece üzerindeki düğmeler var. Onlarda çalışıyor.

Son düzenleme:
Neyse şöyle bir şeyler yaptım. Bence gereksiz renklendirmeler dosyanın işleviyle alakalı olmadığı için dolguları iptal ettim. İsterseniz siz tekrar renklendirin.

Kişiye sıra numarası eklendiğinde o satır otomatik olarak kenarlıklanır.

Arama kutusundan kişileri arayabilirsiniz.

Yeni kayıt ekle düğmesiyle D sütunundaki ilk boş hücreye gidebilirsiniz.

Yaş hesabının dosyadaki fonksiyonunu anlamadığımdan ve hesap makinası düğmesi çalışmadığından herhangi bir işlem yapamadım.

Ekli dosyalar

Neyse şöyle bir şeyler yaptım. Bence gereksiz renklendirmeler dosyanın işleviyle alakalı olmadığı için dolguları iptal ettim. İsterseniz siz tekrar renklendirin.

Kişiye sıra numarası eklendiğinde o satır otomatik olarak kenarlıklanır.

Arama kutusundan kişileri arayabilirsiniz.

Yeni kayıt ekle düğmesiyle D sütunundaki ilk boş hücreye gidebilirsiniz.

Yaş hesabının dosyadaki fonksiyonunu anlamadığımdan ve hesap makinası düğmesi çalışmadığından herhangi bir işlem yapamadım.

İlgine teşekkür ederim. Arkadaşım dosyayı yeniden yükledim. Bu aramaya bendeki dosyaya uyarladım ama kastı, çünkü orjinal dosyada 15 sayfa var ve birçok makro var. Eğer yapabilirsen textbox ile yaparsan sevinirim.

Ekli dosyalar

Arama zaten textbox ile yapılıyor (siz userform kastediyorsunuz sanırım, o beni aşar).

Kasma konusunda bir şey diyemem, çünkü hem makrolama bilgim çok kısıtlı hem de orjinal dosya elimde olmadığından kasıp kasmadığını göremiyorum (zaten görseydim de bu kısıtlı bilgimle bir şey yapamazdım:()

Dosyada sayfa kodlarına aşağıdaki kodları yapıştırırsanız metin girilen sütunlardaki verileri, her kelime büyük harfle olarak değiştirir (bu işlemi, siz hücreye bir şey yazdıktan sonra yapar, mevcutları değiştirmez.):

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [f:h,J:K,m:m,o:s,u:v,z:z,ac:ac]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
Target.Value = WorksheetFunction.Proper(Target.Value)
Application.EnableEvents = True
End Sub

kişinin soyadı illa büyük olsun diyorsanız B sütunundaki formülü aşağıdaki gibi değiştirebilirsiniz:

Kod:
=EĞER(YADA(F4=0;F4="");"";BİRLEŞTİR(F4;" ";BÜYÜKHARF(G4)))

çok çok Özür dilerim, ben textbox la user formu karıştırdım o zaman. Haklısın benim istediğim bu değildi user formdu.
peki bu Kodu veya başka kodda olabilir soyadı bölümünü G sütununu nasıl devamlı büyük yazdırabiliriz.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [f:h,J:K,m:m,o:s,u:v,z:z,ac:ac]) Is Nothing Then Exit Sub
Application.EnableEvents = False
Target.Value = WorksheetFunction.Proper(Target.Value)
Application.EnableEvents = True
End Sub

Son düzenleme:
Sayın mhaluksen

Dosyanızı userform üzerine almaya çalışıyorum ama , anlaşılmaz noktalar var.

Sütun başlıklarına dikkat ederseniz birden fazla aynı unsur geçiyor, örneğin Adres kısmında il ve ilçe iki kere geçmekte ve kendi adresi mi eş/baba adresi mi açık değil

Sütun başlıklarınızı kontrol ederek ya mükerrerse fazla sütunları çıkarmanız ya da açıklayıcı başlık vermeniz mümkün mü? Bir de başlıksız sütunlar da var adres kısmında. Bunları da tamamlayabilirseniz userformdan sayfaya düşen bilgi tam yerine düşmüş olur. Farketmedim bu problemleri ve siz düzeltmeleri yapıncaya kadar duracak şu an .

arkadaşım ilgine teşekkürler.adres kısmı 1 tane de olabilir.R-S-T-U-V birleşebilir tek sütun ADRES olarak olabilir.K-L-M sütunları da kalkabilir. Sen nasıl uyarlayabiliyorsun öyle yap. Kafana göre takıl.

Son düzenleme:
Sayın mhaluksen

Dosyanız userform'da çalışır şekilde ekte, excel sayfasında birşey yapmanıza gerek yok, userformdaki tuşlar vasıtası ile işlem yapmanız gerek.

Sayfa otomatik korumaya alınıyor. Veri bozulmasını engellemek için bu gerekli. Tuşlarda hata yapmamak için biraz pratik yapmanız gerekebilir. Veriyi formda eksik de girebilir sonra düzeltebilirsiniz ek yapabilirsiniz.

Yoruldum, sadece sıra no atma konusu kaldı, belki onu da YUSUF44 ustamız halleder.

Sayfadaki formüller bağlantılar benim yaptıklarımı engellediği için silindi

Son çalışma ektedir. Yazım düzeni sağlandı,tarih formu01.01.2012 haline getirildi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sıra numarası vermeyi, dosyayı makroları etkinleştirmeden açtıktan sonra A sütunundaki formülü aşağıya kopyalayarak yapabiliriz herhalde.

arkadaşım eline sağlık ellerin dert görmesin çok güzel olmuş Hakkını helal et.ama bu User formu nereden,nasıl açacağız , kusura bakma acemiyim. çok çook teşekkür ederim.

Dosyayı açtığınızda makroları etkinleştirirseniz user form kendiliğinden açılıyor.

arkadaşım eline sağlık ellerin dert görmesin çok güzel olmuş Hakkını helal et.ama bu User formu nereden,nasıl açacağız , kusura bakma acemiyim. çok çook teşekkür ederim.

Hak falan söz konusu değil, bir hayır dua yeter de artar bile :) Ama varsa da sonuna kadar helaldir.

Userform kendiliğinden açılır, çalışırve istediğinizi yapar. Çıkarken tuşları kullanın X ları değil zira kaydetmeyi garantilemezseniz yaptığınız kaydı yeniden açılışta göremeyebilirsiniz.

Sıra numarası konusu eksik, vaktim yok bir iki baktım ama çıkmam gerek

Dosyada form aç tuşu kondu , kapat tusunda kucuk bir sorun duzeltildi.

İndirdiginiz dosyayı silin 13 nolu dosya degisti onu indirip kullanın. Otomatik sayı hala yapılmadı

13 nolu mesajdaki dosyada sıralamayı yaptım ve kodları birazcıkta kısalttım.

Bu dosya malmüdürlüğündemi yoksa kaymakamlıktamı kullanılıyor.

Ekli dosyalar

13 nolu mesajdaki dosyada sıralamayı yaptım ve kodları birazcıkta kısalttım.

Bu dosya malmüdürlüğündemi yoksa kaymakamlıktamı kullanılıyor.

Sayın halit3

Elinize sağlık, emin değilim , Sayın mhaluksen dosyayı user üstüne almak istedi, elimden bu geldi ancak :)

Kodlara baktım harika olmuş.
Kaydet tuşunda: bir End if kalmış sorun yarattı sildim onu çalıştı. Bir de A sütununda otomatik satır sayısı yazdırmak gerek. Siz yapabilir misiniz bunu?
Bir de sil tuşunda : Sheets("Sayfa1").Rows(TextBox1.Text + 2).Delete Shift:=xlUp
çalışmadı

Son düzenleme:
Geri