• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2010 Excel'de Intellisense Desteği

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 En 64 Bit
Merhaba,

İstemeyerek de olsa bilgisayarıma Office 2010 yüklettim.

VBA tarafında intellisense desteğinde bir sorun var. Örneğin 2003 versiyonda "Activesheet.Shapes." yazınca "Shapes" nesnesinin alt elemanları listeleniyordu. Ancak Office 2010'da bu elemanlar listelenmiyor.

Bazı nesnelerde intellisense'in çalışması için Early Binding yapılması gerekir diye hatırlıyorum. Ancak "Shapes" için hangi kütüphaneyi etkinleştirmem gerekir bilemiyorum. Ya da sorunumun çözümü bu mudur onu da bilemiyorum.

Not: Bilgisayarımda, Microsoft Office 14.0 Object Library, Microsoft Excel 14.0 Object Library ve Microsoft Forms 2.0 Object Library adlı kütüphaneler etkin.

tools/options'dan Auto List Members işaretli mi?

Evet, işaretli.

Zaten temel bazı nesnelerde intellisense özelliği çalışıyor ("Range", "Sheets", ...v.s. gibi).
Ama ihtiyacım olan iki yerde çalışmıyor, birisi ActiveSheet, diğeri de Shapes.

IntelliSense, malum, kendi kendine tamamlama özelliği.

tam sebebini bilemiyorum ama mevcut bir satır içinde değişiklik yaparken ilgili harf kombinasyonu denk gelmez ise devreye girmeyebilir.

aynı yerden Require Variable Declaration işaretlenir ise değişkenlerin tanımlanması zorunlu hale gelir ve değişkenler için IntelliSense'in devreye girmesi sağlanır.

kodun içinde herhengi bir yerde Ctrl + SpaceBar tuşlarına bastığımızda da çalışır.

Kod:
Dim shp As Shape

[COLOR="Red"]shp.[/COLOR]

noktadan sonra çıkması lazım...

Evet, değişkenler üzerinde bu çalışıyor. Ancak bende çalışmayan kısım şöyle

Kod:
ActiveSheet.

Burada intellisense devreye girmeli, ama girmiyor nedense.

Not: Önerdiğiniz yöntemi kullanıyorum ve çalışıyor. Ama buna gerek kalmamalı diye düşünüyorum.

konu şu:

intellisense'in devreye girmesi için VBA'nin nesnenin ne olduğunu bilmesi lazım. bilienemediği durumlarda devreye girmiyor.

dosyadaki embedded olan her nesne "shape" kabul edildiği için burada sıkıntı var.
keza Activesheet te Worksheet veya Chartsheet olabilir. VBA bunu bilemediği için intellisense devreye giremiyor.

bir mancubus araştırma hizmetidir.:biggrin:

hizmette de hezimette de sınır olmaz. :)

sağolasın gugıl.

Geri