• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2010 da açtım dosya bozuldu

Excel Vers. ve Dili
exel 2000 türkçe
arkadaslar office 2000 de hazırladığım dosyayı 2010 da açtım artık hiç çaılşmaz oldu sorun nerde

Ekli dosyalar

• muh.rar
    muh.rar
    113.7 KB · Görüntüleme: 14
simdi fark ettim sadece benim uğraştığım dosya değil dorumdan indirdiğim baska calısşmalar vs hepsi bozulmus (sanırım listview den kaynaklanıyor) 2010 u sildim 2000 tekrar silerek kurdum gene düzelmedi

Çalışmıyor derken kasdettiğiniz nedir? Ben denedim dosyanız çalışıyor. Dosyanızı açtığınızda VB editöründeki işaretli referanslara bakın. Eğer missing ile başlayan bir referans görürseniz o komponentin bilgisayarınızda yüklü olmadığının bir göstergesidir. Bu komponentleri tekrar yüklemeniz gerekir.

hatalar

ekteki resimlerde hataların görüntüleri var
normal hic bir sorun yokken 2010 da açtım sadece bu eklediğim dosya değil tüm listview olan çalışmalarda ve yukarda eklediğim dosyada hatalr olmaya başladı.
çalışır gibi gözüküyor ancak formlar arasında dolsşamıyorum tüm kodları kaldırdım programı kaldırdım kurdum gene aynı hatalat devam ediyor.
ilk mesajdaeklediğim dosyanın bitmiş hali listboxla yapıldı sorunsuz çalışıyor mesela

Ekli dosyalar

• hata.jpg
    hata.jpg
    93.9 KB · Görüntüleme: 13
  • hata2.jpg
    hata2.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 5
Merhabalar,

Bu problemin, ifade ettiğiniz gibi, Office 2000 ve Office-2010 arasında bir uyumsuzluktan kaynaklandığını düşünmüyorum.

Benzer bir hatadan, Microsoft'un Destek kütüphanesinde bahsedilmiş.

Yazının orjinaline bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kısaca; Visual Basic'in çalışma zamanlı (runtime) dosyalarında (Activex Kontroller) meydana gelen tutarsızlıktan bahsetmekte ..

Bu kırılma veya tutarsızlığın nedenini de; Aralık 2008'de yayınladığı bir "Güvenlik Güncelleştirmesi"ne bağlamakta... Geri kalan detayları linkteki yazıdan takip edebilirsiniz.

Sorunun ortadan kaldırılması için VBA kullanıcılarına aşağıdaki tavsiyede bulunulmaktadır.

If you are using Office Visual Basic for Applications, you may also need to delete the cached versions of the control type libraries. To do this, search your hard drive for ".exd," and delete all the .exd files. The .exd files will be re-created automatically using the new controls the next time that you use VBA.

Kısaca; hardiskinizde, ".exd" uzantılı dosyaların bulunup, tümünün silinmesi öneriliyor. Bu dosyalar, projenize ilk kontroller ilave ettiğinizde, yeniden oluşacaktır.

Deneyin... Muhtemelen sorununuzu çozecektir.

Not : Ayrıca; "Front Page Design Time Control" /ftdtc1.0 referansı ile bir işiniz yoksa, bunu da referanslardan kaldırın. Front Page yüklü olmayan makinalarda programınız çalışmayacaktır.

.

Merhaba, Visual Basic 2010'da bir dosya hazırladım. Fakat kapattıktan sonra tekrar açmaya çalıştığımda direkt olarak kod sayfası geliyor karşıma. Tasarım kısmını nasıl açabilirim tekrar. Çok karıştırdım fakat bir türlü açacak herhangi bir tuş bulamadım. Bu konuda yardımlarınız rica ediyorum.
Saygılarımla,

Visual Basic 2010

Merhaba, Visual Basic 2010'da bir dosya hazırladım. Fakat kapattıktan sonra tekrar açmaya çalıştığımda direkt olarak kod sayfası geliyor karşıma. Tasarım kısmını nasıl açabilirim tekrar. Çok karıştırdım fakat bir türlü açacak herhangi bir tuş bulamadım. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.
Saygılarımla,

Geri