• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2007 -satır korumave sayfa koruma

Excel Vers. ve Dili
2007, türkçe
merhabalar,

2007 office kullanmaktayım. Hücreleribiçimlendir kısmından koruma kısmındaki checkleri kaldırdım ve daha sonra gözden geçir başlıgından kullanıcıların aralıkları düzenlemesine izin ver kısmından hangi aralıklar.....fakat olmadı.

kısacası ekteki dosyada açık mavi dolgu ile işaretlediğim satırlarda değişiklik yapılmasını istemiyorum. Nasıl yapabiirim?

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

1) korunacak hücreleri seçin. hücre biçimlendir / Koruma / Kilitliyi seçin.
bu haliyle bir koruma olmaz
2) resimde görüldüğü gibi Gözden geçir / Sayfayı koru / Tamam tıklayın (isterseniz parola da girebilirsiniz.)

8bx48.jpg

EXCEL 2007 de Gözden Geçir Sekmesi Sayfayı Koru İşlevi tıklandığında açılan pencerede -Kilitli Hücreleri Seç ve -Kilidi Açılmış Hücreleri Seç Onay kutuları Varsayılan olarak Onaylı açılmaktadır.

Varsayılan olarak sadece -Kilidi Açılmış Hücreleri Seç Onay kutusunun Onaylı olmasını nasıl sağlayabiliriz.?

Hücreleri kilitledikten sonra Sayfayı Koruma altına aldığımızda Enter işlevininin sadece Kilidi Açık Hücrelerde etkin olmasını sağlamam gerekiyor. Bu işlemi yaptığımda işlev çalışıyor, ancak Programı kapatıp tekrar açtığımda, işlev bozuluyor, yani ilk paragrafta izahına çalıştığım her iki kutu da Onaylı hale dönüşüyor. Oysa ben sadece Kilidi Açılmış Hücreleri Seç Onay kutusunun Onaylı olmasını istiyorum.

Yardımlarınız beni çok memnun edecektir. Teşekkür ederim..

Geri