• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

200 numarayı 8 kişiye dağıtma ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zelimhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar 1 den 200 e kadar numaralar var bu numaralar 8 kişi arasında bölüşülmüştür.
yapmak istediğim numara yazıldığında ilgili arkadaşın isminin istediğim hücrede çıkması.
mesela Ali Falan a ait 22-28-40-52-70-76-88 numaralar var
hücreye 40 yazdığımda İstediğim Hücrede Ali Falan yazsın
Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.Eğer formulüne 8 kişinin 200 uçağını sığdırabilirmiyim çözemedim. :))

Merhaba,

Düşeyara formülü ile istediğiniz yapılır, forumda arama yapmanızı tavsiye ederim. Yine çözüm bulamazsanız, bir örnek hazırlayarak upload sitelerinden yükleme yapıp link verebilirsiniz. Bizde üzerinde çalışırız.

Düşey arada sadece şunu yapabiliriz Ali falan yazınca ilgili uçaklar gelir
ama benim istediğim bir sutuna 1 den 200 e kadar hangi rakamı yazarsam ,yazdığım rakamla ilgili kişiyi yazsın.(8 kişiden hangisine aitse o numara o kişiyi yazsın)
düşey arada onu yapabilirmiyiz ki.

Düşey arada sadece şunu yapabiliriz Ali falan yazınca ilgili uçaklar gelir
ama benim istediğim bir sutuna 1 den 200 e kadar hangi rakamı yazarsam ,yazdığım rakamla ilgili kişiyi yazsın.(8 kişiden hangisine aitse o numara o kişiyi yazsın)
düşey arada onu yapabilirmiyiz ki.

1 Ali
2 Veli
3 Niyazi
4 Baki
5 Fikri
6 İlhami
7 Ali
8 Veli
9 Niyazi
10 Baki
11 Fikri
12 İlhami

Bu şekilde numaralara karşılık isimlerin listesini oluştur, sonra düşeyara ile numaraya karşılık gelen ismi bulabilirsin.

Selamlar, ben de bu konuda bildiklerimi paylaşmak isterim.
DÜŞEYARA fonksiyonu tablonun solundaki verilere göre sağındaki verileri getirir, tam tersini yapmaz. Eğer tablo yapınız buna uygun ise (sn. systran'ın örneğindeki gibi) o zaman DÜŞEYARA sonuç verir. Eğer sağdaki veriye göre soldaki bir veriyi arıyorsanız İNDİS, KAÇINCI formüllerine bakmalısınız. Bu fonksiyonlar DÜŞEYARA'dan daha esnektir, DÜŞEYARA gibi de çalıştırılabilir.

Sanıyorum ki sizin tablonuzda aynı kişiye ait birden fazla veri var, Sn. yurttas'ın aşağıdaki linkteki örneğini incelemenizi tavsiye ederim.

http://www.excel.web.tr/f122/benzer-aranan-icin-coklu-sonuc-t128438.html

Geri