• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 tarih arasındaki gün ve saat farkı hesaplama (excel 2016 dateıf formulü yok)

yapmak istediğim şu mail cevaplama sürelerini tam iş günleri içinde 25 saati gecmiş ise 1 gün 1 saat şeklinde yazması 2 mail arasındaki gecikmeleri hesaplamak aslında

Korhan Bey 18 No'lu mesajında; 9 No'lu mesajındaki formülü revize ettiğini belirtmişti.... Onu kullanın.

.

Haluk Bey Merhaba,
Korhan Bey'in revize ettiği formülü denedim

17.01.2022 16:42 başvuru

18.01.2022 08:37​

dönüş

2 Gün 15 Saat 55 Dakika olarak çıkıyor
Sizin verdiğiniz formülde de

0 Gün, 15 Saat, 55 Dakika bu şekilde çıkıyor. bu sonucu tam iş günleri içinde almak istiyorum. 2 formülü birleştirme olasılığım varmıdır?

teşekkürler.

TAMİŞGÜNÜ.ULUSL fonksiyonu saat-dakika ve saniyeyi dikkate almıyor. Sadece tarihleri dikkate alıyor. Bu sebeple iki tarih arasındaki saat farkını gözetmeden gün bazında işlem yapıyor.

Tarihlerdeki zamanı dikkate almak bence bütün işi karıştıracaktır.

Benim önerime eklediğim gibi koşullar eklenerek belki bir noktaya gelebilir ama şuan için aklıma bir çözüm gelmiyor.

Mesela aşağıdaki bilgilere göre sonuç ne çıkmalı?

236008

Merhaba Korhan Bey,

içerikte açıklamalı olarak belirttim. bu liste üzerinden f3 te'ki sütun istediğim formüldür. incelemenizi rica ederim.
teşekkürler

Ekli dosyalar

Paylaştığınız dosyada örnek olarak A3-B3 hücrelerindeki verilere göre çıkması gereken sonuç nedir?

.

Aşağıdaki gibi bir formül kullanabilirsiniz.

=NETWORKDAYS.INTL(A2;B2)-1-MOD(A2;1)+MOD(B2;1)

Veya,

=INT(NETWORKDAYS.INTL(A2;B2)-1-MOD(A2;1)+MOD(B2;1))&" gün, "&INT(MOD(NETWORKDAYS.INTL(A2;B2)-1-MOD(A2;1)+MOD(B2;1);1)*24)&" saat, "&ROUND((MOD(NETWORKDAYS.INTL(A2;B2)-1-MOD(A2;1)+MOD(B2;1);1)*24-INT(MOD(NETWORKDAYS.INTL(A2;B2)-1-MOD(A2;1)+MOD(B2;1);1)*24))*60;0)&" dakika"

Dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba Korhan Bey,

2 Gün, 3 Saat, 37 Dakika çıkması gereken sonuç , cumartesi ve pazarı çıkartıp bu şekilde sonuç almak istiyorum.

İdris bey Merhabalar,

vermiş oldğunuz örnek için teşekkürler fakat bu sonucu daha önce denedik. fakat uygulamak istediğim sonuç bu değildir.

İdris Bey Merhaba,

hata uyarısı alıyorum. dosya açılmıyor bilginize teşekkürler

.

Dosya açılıyor. En azından ben açabiliyorum. Neyse... Formülü sizin dosyanızın L sütununa uyguladım.

Çıkan sonuçlara göre durum ne?

.Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

İdris bey Merhabalar
tam istediğim gibi olmuş sonuç fakat -1 gün ve -31894 gün yazan sonuçları revize etmemiz mümkün müdür.?

teşekkürler.

Kod:
=(TAMİŞGÜNÜ(A3;B3)-1)+MOD(B3;1)-MOD(A3;1)

hücreyide
Kod:
g "gün"  ss "saat" dd "dakika"

olararak biçimlendirdiğiniz de aynı sonucu verir.

Veya aşağıdaki formülü direk kullanılabilir.

Kod:
=METNEÇEVİR((TAMİŞGÜNÜ(A3;B3)-1)+MOD(B3;1)-MOD(A3;1);"g  ""gün"" ss ""saat ""dd ""dakika""")

Son düzenleme:
Buradaki konu belki işinize yarayabilir.

Geri sayım sayacı (Yıl-Ay-Gün-Saat-Dakika-Saniye)

Ekli dosyayı görüntüle 235988

RIh2jH.png
hocam merhaba formül çok güzel elinize sağlık benimde böyle birşeye ihtiyacım var ama saat 6dan sonrasını ve molalara denk geldiyse mola sürelerimizi düşürcek şekilde olurmu.

Linkte talebinize uygun çözüm var sanırım.. İnceleyip kendi dosyanıza uyarlarsınız..

Geri