• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 tarih arasındaki ay adlarını yatay ve düşey sıralama

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım ekli tablomda verileri sarı dolgulu alana yazdım

istediğim çözümleride gri dolgulu alana manuel yaptım
bunun formüllemesini yapabilirmiyiz.

Ekli dosyalar

soruma ekleme yaptım ekli dosyamda mavi dolgulu kısımların da (Yıl) formülle bulunmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

yurttaş hocam teşekkür ederim çözüm için siz tek formülle yatay ve düşey sıralamasını yaptınız
(ben acemice önce 2 tarih arası tarihleri altalta sıralamıştım sonra yardımcı hücrede tarihten metneçevir ile "AAAA" ay adlarına geçiş yapıp benzersiz veri sırasınıda yardımcı hücrede bulup öyle yatay yada düşey sıralama yapmıştım.
sizin çözüm çok işime yarayacak

şimdi 2. kısım soru gurubumu gönderiyorum ekli çizelgemde çok değişken alternatifli çözümler isteyecem bu çizelgemde inşallah hatalı ifadeler kullanmam sorum anlaşılır olur.

ekli çizelgemde üst tarafra bir tablo yapılmış verilerin hepsi manuel giriliyo (2 dönemde işlem yapılmış dönem 1 16.05.2011 de başlıyo dönem 3 05.03.2012 de bitiyo başlangıç ve bitiş tarihleri hesaba dahil edilcek.
daha sonra B11:B13 arasında bir yada birden fazla dönem manuel girilecek
girilen bu dönemlere göre tarihlerin başlangıç ve bitiş tarihlerine göre hangi aylara ne kadar para denk geldiğini bulmaya yönelik bir çizelge gönderiyorum 1. ayın içine değeri açıklama ekleyecem nasıl bulunduğu ile ilgili

Ekli dosyalar

.
Sayın modoste,

Merhaba.

Çoğu sorularınız, Forumda muhtelif hallerde gerek örnek uygulama, gerekse sorulan bir sorununun cevabı olarak verilmiştir.

Örneğin iki tarih arasında gün dağılımına ilişkin pek çok örnekler verildiğini hatırlıyorum.

http://www.excel.web.tr/f122/ki-tarih-arasynda-gunlerin-daoylymy-t87454.html

Lütfen önce kendi arşivinizde sonra Forumda arama yapın. Bulamazsanız, sorunuzu sorun.

Bir diğer husus, şöyle bir formül vardı, bunun alternatifi gibi nasıl olur gibi sorularınız olmaktadır.

Şöyle bir formül vardı derken, emeğe saygı adına o formülü kuran arkadaşımızın adını da belirtirseniz, daha şık olur.

Belki ben yanlış anlıyorum. İnşallah öyledir. Bizleri bir kütüphane, problemleri çözen bir makine gibi bir pozisyona soktuğunuz kaygısına kapılıyorum. Yersiz bir kaygıya kapıldığımı umarım.

Kolay gelsin.

.

sayın yurttaş hocam 2 tarih arasına karşılık gelen dağılımda şu yönde haklısınız elbet başlangıç ve bitiş belli ve dağıtacağım tutar belli iken yapabiliyorum
bu sorumda ise hesaplama yapacağım dönemler var hani tek dönemi seçsem basit ama mesela sadece 2. ve 3. dönemi baz alıp işlem yapmam gerekebilecek işte
sizin bu sabah yaptığınız ilk formül benim içi çok önemli bir arşiv ben sizin bulduğunuzu 4 yardımcı hücre kullarak yaptım ama çizelgeler bazen müsade etmiyo

birde şu hocam sizle makine gibi görmek vs estağfurullah yani şahsım adına mesleki kariyerim sizler sayesinde gelişti benim
bu sabah sorduğum soru gurubunu amacı şuydu biz firma olarak karayolları ile bir hesap konusunda çelişkiye düştük nasıl yapılacağı ile ilgili gidiyoz geliyoz netleşemedik

bende buna hazırlık yapma anlamında çalışma yapmak istedim. Tck şablonlarının ötesine geçmemizi izin vermiyolar bir satır sütun eklenmiyo mesela ne verildiyse 10 sene önce bir çizelge şablonu var ordan devam ediyoruz.
manevi anlamda sizleri üzdüysem özür dilerim ama inanın benim sizleri bu gibi amaçlarla kullandığım yok olamazda zaten
sizlere çok duacıyım çokda saygım var hocam

size sormadan önce dün akşam yapmaya çalıştığım çözümlemeyi eklemek istiyorum hocam sizlerden öğrendiklerimle yapabildiğim ama daha kısası gereken çalışma

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri