• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 sütunu eşleştirme ve kaydırma

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar! Örnek modeldeki dosyada bir sorum var;

4 sütunum var: ID1, ID2, AD, CEPTEL

Ben ID1 VE ID2 değerleri eşleştirip, eşleşmeyen ad ve ceptel hücresini(birlikte) bir sonraki satıra kayırmak istiyorum.Nasıl yapabilirim?

Ornek liste ve olmasini istediğim şekli ekte bulabilirsiniz.

Yardımlarınız için Teşekkürler!

Ekli dosyalar

Galiba şöyle bir şey istiyorsunuz:

Ekli dosyalar

Elinize sağlık tam istediğim gibi ancak 42. kişiden sonrası boş çıkıyor sebebini bulamadım sizce nerde hata yapıyorum, teşekkürler!

Gönderdiğiniz dosyada 42. satırdan itibaren veri yok da ondan. Ben sizin kaç veriniz olduğunu bilemem ki:)

Son satırdan itibaren formüllü hücreleri aşağıya doğru kopyalayabilrisiniz.

Mesela şu dosyada aşağı sürükledim formulu, ama 42.kişiden sonrası boş, anlayamadım!

Son düzenleme:
Benim çözümümü incelediyseniz asıl listenizin olduğu dosyada sayfa 2'ye sayfa birdeki ID1 sütununu kopyalamış ve daha sonra B, C ve D sütunlarına da formülleri uygulamıştım.

Kısacası formüllerin çalışması için gönderdiğiniz dosyada benim belirttiğim işlemleri yapmalısınız. Siz kopyalama yaparken doğrudan hücreyi kopyaladığınız için formüller benim gönderdiğim dosyaya başvuruyor. İstediğiniz gibi olması için sadece aşağıdaki formülleri kopyalamalısınız.

Sayfa 2'de B2'deki formül:

=EĞER(YADA(A2=B1;A2=A1);"";A2)

C2'deki formül:

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$B:$D;2;0));"";(DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$B:$D;2;0)))

D2'deki formül:

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$B:$D;3;0));"";(DÜŞEYARA(B2;Sayfa1!$B:$D;3;0)))

Tamam çok teşekkürler, zahmet verdim, Allah razı olsun!

Geri