• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 sutundaki değişkene göre etopla

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emraha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Eng
iki ayrı sutundaki değişkenlere göre etopla nasıl yapabilirim... yardımlarınız için teşkkürler... örnek ektedir...

Ekli dosyalar

Merhaba,
Dosya ekte, inceleyiniz.
Selamlar,

Ekli dosyalar

ziya bey çok teşekkür ederim ama bir türlü fonksiyonun mantığını anlayamadım... excel in kendi yardımınada baktım ama excelin kendi yardımında verdiği örnekle sizin uygulamanız arasında alaka yok... ne kadar değişik fonksiyonları var excelde ve ne kadar farklı şekillerde kullanılabiliyor... sanırım daha çok çalışmam lazım bu fonksiyonun mantığını anlamak için... çok teşekkürler yinede...

topla.çarpım'ın mantığı yardımda yok

ziya bey çok teşekkür ederim ama bir türlü fonksiyonun mantığını anlayamadım... excel in kendi yardımınada baktım ama excelin kendi yardımında verdiği örnekle sizin uygulamanız arasında alaka yok... ne kadar değişik fonksiyonları var excelde ve ne kadar farklı şekillerde kullanılabiliyor... sanırım daha çok çalışmam lazım bu fonksiyonun mantığını anlamak için... çok teşekkürler yinede...
Merhaba,
Topla.çarpım'ın çok değişik uygulamaları var.
Bu olaydaki mantık ise şu :j sütunu karşısındaki satırlardan, E sütununda 1016 ve F sütununda 14 olanları topla.
Selamlar,

peki aynı şekilde listedeki 1016/14mm kazıkların kaç adet olduğunuda bulabilirmiyiz?

syn hocalrım arkadaşımızın sorusunda etopla formülü ile yapmamız gerekse diyelim ve 2 tane olan şartı etopla 1.+etopla 2. yapmadan tek bi etopla formülüyle yapılabilirmi etoplada
hani eğerde EĞER(Ve... yazıp şartları çoğaltma vardı etoplada bu tarz işlev varmı
tşkkr ederim

syn hocalrım arkadaşımızın sorusunda etopla formülü ile yapmamız gerekse diyelim ve 2 tane olan şartı etopla 1.+etopla 2. yapmadan tek bi etopla formülüyle yapılabilirmi etoplada
hani eğerde EĞER(Ve... yazıp şartları çoğaltma vardı etoplada bu tarz işlev varmı
tşkkr ederim

Dizi formülü şeklinde;

=SUM((E7:E408=1016)*(F7:F408=14)*(J7:J408))
=TOPLA((E7:E408=1016)*(F7:F408=14)*(J7:J408))

Ya da:

=SUM(IF(E7:E408=1016;IF(F7:F408=14;J7:J408)))
=TOPLA(EĞER(E7:E408=1016;EĞER(F7:F408=14;J7:J408)))

şeklinde yazmak mümkün.

Sözkonusu formülleri, CTRL+SHIFT tuşları basılı iken ENTER ile girmek gerekir.

.

Syn Hocalarım yani ETOPLA.. formülü içindeki birden fazla koşul yazılmıyo demek istiyosunuz bu ETOPLA.fonksiyonunun özelliği bir şart için öyleyse ben bunu öğrenmek istiyodum

tşkrk ettım syn yurttaş

Dizi formülü şeklinde;

=SUM((E7:E408=1016)*(F7:F408=14)*(J7:J408))
=TOPLA((E7:E408=1016)*(F7:F408=14)*(J7:J408))

Ya da:

=SUM(IF(E7:E408=1016;IF(F7:F408=14;J7:J408)))
=TOPLA(EĞER(E7:E408=1016;EĞER(F7:F408=14;J7:J408)))

şeklinde yazmak mümkün.

Sözkonusu formülleri, CTRL+SHIFT tuşları basılı iken ENTER ile girmek gerekir.

.

Bu iki yöntemlede denedim toplama işlemini gerçekleştiremedim... Örnek ektedir... Değer hatasıyla karşılaşıyorum...

Ekli dosyalar

B3'teki formülü

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A7:A30=1016)*(B7:B30=14);(E7:E30))

şeklinde düzenleyin.

peki hocam aradığımız sütunlardaki harf olsaydı nasıl olurdu
yani 1016'ya çelik, 14 e de başka birşey atıyorum b verseydik nasıl olurdu

Geri