modoste
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
merhaba sayın hocalarım bu sorumdan daha sonra ekleyeceğim bir dosyam olacak belkide bu dosya ile ilgii birçok sorum olacak takip ettiğim bir spor dalı(snooker) bilardoda yıllar-oyuncular-kazananlar-kaybedenler-skorlarla ilgili altlata verilerin olduğu bir döküman ekleyecem daha sonra şimdiki sorum ise
A2:A100 arasında "Ali" yazanlar
D2
100 arasında "Ali" yazanlar kriter bu 2 sütundada ali yazacak ama en az birinde ali yazmasına göre C2:C100 arasını nasıl listeleriz.
turnuvada kazanan sütunu var başka bir sütunda kaybedenler yazıyo ve final maçları listelerinden oluşan bir döküman bir isim belirleyecem ona göre hangi finallerde oynamışı bulmam lazım (kazansa da kaybetse de) sadece kazandığı maçlara göre formüle edebiliyorum kaybetmeye görede =İNDİS(C2:C100;KÜÇÜK((EĞER(A2:A100="Ali";SATIR(A2:A100)-SATIR(A2)+1....CTRL+SHİFT+ENTER ile ama sorumdaki gibi bir ismin 2 sütundan en az birinde bulunması durumunu formüle edemedim yardımcı sütun kullanmadan tek formülle yapmak istiyorum.
A2:A100 arasında "Ali" yazanlar
D2
turnuvada kazanan sütunu var başka bir sütunda kaybedenler yazıyo ve final maçları listelerinden oluşan bir döküman bir isim belirleyecem ona göre hangi finallerde oynamışı bulmam lazım (kazansa da kaybetse de) sadece kazandığı maçlara göre formüle edebiliyorum kaybetmeye görede =İNDİS(C2:C100;KÜÇÜK((EĞER(A2:A100="Ali";SATIR(A2:A100)-SATIR(A2)+1....CTRL+SHİFT+ENTER ile ama sorumdaki gibi bir ismin 2 sütundan en az birinde bulunması durumunu formüle edemedim yardımcı sütun kullanmadan tek formülle yapmak istiyorum.